[UPDATE] Reşiţeanul Marian Ruţă va reprezenta România la Europenele de box pentru juniori

Marian Ruta

Federaţia Română de Box a decis ca la turneul internaţional Mănuşa Litoralului, ce se desfăşoară în aceste zile la Constanţa, primul meci al categoriei 56 de kg să fie unul de selecţie pentru pugilistul care reprezintă România la Campionatul European de juniori de la sfârşitul acestei luni din Croaţia. Vineri după amiază s-au întâlnit Marian Ruţă de la CSM Reşiţa şi Robert Jitaru de la CSM Brăila. A câştigat la puncte boxerul reşiţean. Marian Ruţă este elevul antrenorului Radu George.

***

Pugilistul Marian Ruţă de la CSM Reşiţa, component al Centrului Olimpic de juniori din municipiul de pe Bârzava, va boxa în limitele categoriei 56 de kg la Mănuşa Litoralului. Turneul international se va relua vineri, 3 octombrie, după o întrerupere de 20 de ani. Directorul adjunct al CSM Reşiţa, Francisc Vaştag este şi el la Constanţa, în calitate de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Box.

În această lună, alţi patru boxeri reşiţeni vor fi prezenţi la Galele Cupei României, ce se vor desfăşura din 21 octombrie la Craiova. Cei patru sunt Alin Boldizar la categoria 46 de kg, Dănuţ Başu la 50 de kg, Nelu Rădeanu la 52 de kg şi Daniel Bihari la 66 de kg.

(Daniel Babun)

 

De același autor

Related Articles