SCM Râmnicu Vâlcea, echipa pregătită de reșițeanul Florin Pera, rămâne favorită la câştigarea titlului naţional la handbal feminin

533

UPDATE:

SCM Râmnicu Vâlcea rămâne favorită la câştigarea titlului naţional, deşi a fost învinsă de CSM Bucureşti, cu scorul de 30-29 (12-12), miercuri seara, în Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, într-un meci restant din etapa a 18-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Pentru echipa vâlceană a fost prima înfrângere din acest campionat, însă păstrează prima şansă la titlul de campioană, având în vedere că are avantajul rezultatelor direct, după ce în tur a câştigat cu 22-19. SCM Râmnicu Vâlcea o mai învinsese pe CSM Bucureşti şi în Supercupa României, cu 33-31, tot în deplasare.

Gazdele au marcat primul gol al partidei, dar apoi CSMB a punctat de trei ori. SCM a trecut în avantaj, 5-3, iar apoi diferenţa de pe tabelă nu a fost mai mare de un gol, cele două echipe alternând la conducere. La pauză, scorul a fost egal, 12-12, dar campioana en titre a avut un început mai bun de repriză secundă şi s-a desprins la şase goluri, 20-14, pe fondul unei duble superiorităţi. Ultimele 20 de minute au fost o cursă contracronometru a echipei de pe malul Oltului, care s-a apropiat pas cu pas, reuşind egalarea în min. 58, 26-26. Cele două echipe au mers cap la cap până la final, Jacobsen marcând golul victoriei în ultima secundă.

Ucraineanca Irina Glibko, fostă la CSM Bucureşti, a fost cea mai bună jucătoare a meciului, cu 12 goluri marcate pentru gazde. Celelalte au fost înscrise de Alicia Fernandez Fraga 4, Ana-Maria Popa 4, Cristina Florică 2, Natalia Vasilevskaia 2, Marija Petrovic 2, Dana Pricopi 1, Marta Lopez Herrera 1, Samara Vieira Da Silva 1.

Pentru CSMB au înscris Jovanka Radicevic 8 goluri, Barbara Lazovic 6 goluri, Elizabeth Omoregie 5, Andrea Lekic 5, Dragana Cvijic 3, Sabina Jacobsen 1, Oana Manea 1, Iulia Curea 1.

Antrenorul formației din Vâlcea, reșițeanul Florin Pera este încrezător că echipa sa poate lua titlul în acest an:

SCM Rm. Vâlcea ocupă primul loc în clasament, cu 51 puncte (18 jocuri), urmată de CSM Bucureşti, 48 p (17 j), ASC Corona 2010 Braşov, 31 p (18 j), CS Măgura Cisnădie, 29 p (18 j), SCM Craiova, 27 p (17 j),CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, 27 p (17 j), etc,scrie Agerpres.ro

sursa foto: SCM Rm. Vâlcea


Va fi un meci spectacol miercuri, 13 martie în Liga Națională de handbal feminin. Supremația echipei CSM București este amenințată de SCM Râmnicu Vâlcea. Oltencele au avut un parcurs foarte bun în campionat cu 17 victorii din 17 meciuri sub îndrumarea antrenorului reșițean Florin Pera.

Pentru Radio Reșița, Florin Pera, a vorbit despre întâlnirea importantă cu CSM București:

”Un meci cu o conotație aparte, având în vedere că atât noi cât și CSM București, avem maxim de puncte, dar noi am câștigat la CSM București în meciul din tur. Cu siguranță vor veni la Vâlcea să-și ia revanșa. Având în vedere valoarea lotului de care dispune și bugetul de 4-5 ori mai mare decât al nostru, CSM București va face tot ce îi stă în putință pentru a câștiga jocul. Echipa noastră a arătat o formă extraordinară în acest sezon, avem cea mai bună apărare din România. Aștept din partea fetelor o mobilizare exemplară, să joace cu cât mai multă determinare și în apărare și în atac. Eu cred că presiunea va fi pe CSM București, noi suntem cu obiectivul realizat. Dacă la început ne doream să încheiem pe podium, treptat am evoluat tot mai bine și am reușit să câștigăm Supercupa României și să avem 17 victorii din 17. Dorința noastră este de a câștiga titlul și dacă am ajuns până aici vom face tot ce depinde de noi pentru a-i bucura pe toți cei care ne sunt aproape și ne susțin ”, a spus antrenorul Florin Pera.

Se anunță un adevărat spectacol la meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București , de la Vâlcea, joc ce va începe la ora 21.00.

În cazul în care CSM București va pierde titlul, echipa antrenată de Dragan Djukic ajunge la mâna Federației Europene de Handbal pentru a juca în competiția pentru care și-a alcătuit lotul în cea mai mare măsură. Din sezonul următor, EHF a anunțat ca nicio țară din Europa nu va mai avea două echipe direct calificate în Liga Campionilor. Până în acest sezon, primele două națiuni din ierarhie aveau din oficiu două formații acceptate în Liga Campionilor.

Antrenorul Florin Pera şi-a prelungit contractul cu SCM Rm. Vâlcea pentru încă doi ani.
„Am făcut cea mai bună alegere. Sunt onorat că am fost dorit în continuare la Vâlcea, pentru mine a fost o decizie luată cu sufletul, atât datorită colaborării foarte bune cu conducerea clubului, dar şi a faptului că avem cel mai frumos public, reprezentând oraşul cu cele mai mari performanţe din handbalul românesc” a declarat Florin Pera.

În direct la Radio Reșița, Florin Pera a transmis și un mesaj reșițenilor, bănățenilor: ”Cele mai calde și sincere gânduri tuturor reșițenilor. La Reșița m-am format ca jucător, ca antrenor, ca om. M-am format într-un cadru de oameni foarte buni și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la ascensiunea mea. Sper din toată inima să-i fac să se mândrească cu mine și după meciul de astăzi .