Reșițeanul Dorin Voina arbitrează de 5 ani în Liga a II-a de fotbal

565

Arbitrul reșițean de fotbal Dorin Voina a trecut cu binele de testele fizice și teoretice organizate de Comisia Centrală de Arbitrii și va oficia, din nou, în eșalonul secund al țării. Este pentru al șaselea an consecutiv când acesta arbitrează în Liga a II-a. Dorin Voina, singurul arbitru central din Caraș-Severin în eșalonul secund, a fost invitatul emisiunii ”Cronometrul Performanțelor”:

”Anul 2017 a fost un an bun și sper ca și 2018 și fie unul la fel de bun, fără prea multe greșeli în arbitraj și,sper, că voi arbitra cât mai multe meciuri. Am avut destule meciuri de oficiat în sezonul trecut și la Liga a II-a, și la juniori, dar și în eșalonul III. Toate meciurile la acest nivel sunt grele, nici unul nu este ușor. Pentru mine toate sunt importante. Pentru testele de la București, din acest an, m-am pregătit intens în ultimele două luni. Pentru 2018 îmi doresc în primul rând să fiu sănătos, să pot să arbitrez cât mai multe meciuri, să am parte de liniște, de înțelegerea jucătorilor, conducătorilor de cluburi pentru că și noi putem greși, nu numai jucătorii.”

Dorin Voina oficiază în Liga a II-a de 5 ani, este în lotul național de 8, iar în cel județean de 17 ani. Își dorește să acceadă într-o categorie superioară, dar este foarte greu. Nu și-a pierdut speranța. ”Este foarte greu, dar să sperăm că va veni și ziua aceea, spune Dorin.” 

În opinia sa, arbitrul cel mai bun pe care îl are România la ora actuală este arădeanul Ovidiu Hațegan. Urmărește cu interes jocurile din campionatul intern, dar și cele internaționale, din Italia, Spania și Portugalia.

Alături de centralul Dorin Voina și arbitrul asistent Răzvan Nistoran va reprezenta Caraș-Severinul în Liga II-a de fotbal. De asemenea şi observatorul Cornel Corocan a trecut testele pentru a fi oficial la meciurile din eșalonul secund.

Dorin Voina este și cel care coordonează activitatea Colegiului Arbitrilor din Reșița, unde se ocupă de pregătirea a peste 15 tineri, fete și băieți, din Reșița și Caransebeș. Antrenamentele arbitrilor reșițeni au loc la stadionul ”Mircea Chivu” din oraș, în fiecare zi de marți și joi, de la ora 16.30.

Cristina Corocan