[VIDEO-AUDIO] Reșițeanca Alina Vuc, luptătoare de top a lumii, a primit titlul de cetățean de onoare al Reșiței

469

La Reșița a avut loc vineri, 19 iulie deschiderea oficială a Campionatului Național de lupte pentru seniori cu o festivitate în care primarul Ioan Popa i-a înmânat Diploma de Cetățean de Onoare sportivei Alina Vuc, multiplă medaliată la Campionate Europene și Campionate Mondiale, luptătoare născută și formată la Reșița de antrenorul emerit Nicolae Constantin. Fericită și în egală măsură emoționată multipla medaliată, care a scris istorie în luptele feminine românești, Alina Vuc a declarat:

„Mă simt foarte bine și mă bucur foarte mult de acest titlu de cetățean de onoare al Reșiței, în fața atâtor oameni,care mă iubesc. Mă simt bine acasă, dar mi-ar fi plăcut să mă vedeți luptând, acolo eram mai sigură pe mine, decât să vorbesc în fața atâtor oameni. Mă bucur că am avut ocazia să particip la aceste eveniment. Perioada de recuperare de după accidentare s-a terminat, am început să mă antrenez, iar peste trei săptămâni voi participa la un prim turneu de după operație, în Belarus. După acest turneu va urma Campionatul Mondial din septembrie”, a declarat reșițeanca Alina Vuc.

Primarul Reșiței, Ioan Popa i-a acordat performerei reșițene primul titlu de cetățean de onoare din mandatul său:

„Alina Vuc merită din plin acest titlu. A făcut să se vorbească despre Reșița, la nivel național și chiar mondial. Astăzi, în numele reșițenilor și al colegilor din Consiliul Local, i-am acordat titlul de Cetățean de Onoare, în semn de respect pentru eforturile depuse și pentru rezultatele deosebite obținute. L-am acordat cu mare bucurie și nu mi-a fost greu să-i conving pe consilierii locali că-l merită. Alina va găsi un sprijin în mine tot timpul, atunci când va avea nevoie şi sper ca în viitor, în ciuda problemelor medicale avute, să ne mai aducă bucurie în suflet, nouă, reşiţenilor”, a afirmat primarul Ioan Popa.

La festivitate a fost prezent și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, care în decembrie anul trecut i-a acordat acest titlu celei mai bune luptătoare a României, Alina Vuc:

„Mă bucur foarte mult pentru că Alina a primit cele două distincții și este cetățean de onoare al județului și al Reșiței, ambele distincții sunt pe deplin meritate de Alina. În competițiile internaționale, Alina a reprezentat România cu mare cinste. Mă bucur foarte mult că acest Campionat Naţional de Lupte Libere, Greco-Romane şi Lupte Feminine pentru Seniori, se desfășoară la Reșița, în Sala Polivalentă. Mă bucur că și Consiliul Județean Caraș-Severin a contribuit financiar la organizarea evenimentului. Le doresc succes tuturor sportivilor participanți,a spus Siviu Hurduzeu.

Alina a cucerit prima medalie din istoria luptelor feminine româneşti la un Campionat Mondial de seniori. Este o mândrie pentru noi toți, a concluzionat și președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pârcălabu:

A fost astăzi evenimentul ”Alina”. Mă bucur că oficialitățile locale și județene s-au gândit să-i acorde acest titlu acestei sportive de excepție. Reșițenii sunt așteptați în sala polivalentă să vadă ”floarea cea vestită” a luptelor românești, să asiste la acest festival al acestei discipline, care reprezintă cu cinste România în lume,” a concluzionat Răzvan Pârcălabu.

În tribunele sălii polivalente s-a aflat, emoționat, și antrenorul care a descoperit-o pe Alina, maestrul Nicolae Constantin, aplaudat îndelung de asistență. Alina i-a mulțumit pentru implicarea în cariera sa sportivă și maestrului emerit, Adrian Dacica, cel care a antrenat-o la lotul național.

Cu acest prilej au fost acordate o serie de distincții din partea Federației Române de Lupte, dar și din partea Primăriei Reșița.

La festivitatea de decernare a titlului de cetățean de onoare al orașului Reșița luptătoarei Alina Vuc au asistat oficialități locale și județene, reprezentanți ai Federației Române de Lupte, antrenori, dar și toți cei aproape 300 de sportivi prezenți în aceste zile la cel mai important eveniment național de lupte: Campionatul Naționale rezervat seniorilor, ce are loc la Reșița.

Palmaresul sportive legitimată CSA Steaua Bucureşti, Alina Vuc este unul foarte bogat. În limitele categoriei 48 kg, in 2016, la Campionatele Europene de la Riga, a urcat pe treapta a doua a podiumului, după argintul de la CE Under-23 din 2015 și Campionatele Mondiale de juniori din 2013, și medaliile de bronz cucerite la CE de juniori din 2011 și CM de juniori din 2011 și CE de cadeti din 2010. În 2016, la turneul preolimpic de lupte de la Zrenjanin (Serbia) a cucerit medalia de argint în limitele categoriei 48 kg și a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. În vara lui 2017, la Campionatele Mondiale de la Paris, a cucerit argintul, prima medalie mondială pentru senioare din istoria luptelor feminine românești. În noiembrie 2017, a fost inclusă în “Samurai 2020”, programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a XXXII-a ediție de vară a JO Tokyo 2020. De asemenea, în 2018, la Campionatele Europene de la Kaspiisk, din Rusia, Alina Vuc a devenit viceampioană europeană.

Campionatul Național de lupte pentru seniori al României se va încheia duminică, 21 iulie cu finalele.

Competiția este organizată de Federatia Română de Lupte, în colaborare cu Asociația Județeană de Lupte Caraș-Severin, Clubul Sportiv Municipal Reșița și Clubul Sportiv Școlar Reșița, având ca parteneri Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Municipiului Reșița.

Intrarea la competiție este liberă!