Reșițeanca Alina Vuc, cea mai bună luptătoare din România. A fost premiată de FRL cu titlul de cel mai bun sportiv al anului 2019!

653

Reșițeanca Alina Vuc, medaliată cu argint la Campionatele Mondiale şi calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, a fost desemnată, miercuri, sportivul anului la gala organizată de către Federaţia Română de Lupte.

Născută la Reșița pe data de 4 octombrie 1993, Alina a început să practice sub îndrumarea antrenorului emerit Nicolae Constantin la Clubul CSM Reșița.

Reamintim că a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de seniori din 2017, la categoria 48 kg, la Paris în Franța, fiind dealtfel și prima medalie obținută la feminin de o sportivă din România.

Antrenorul anului 2019 a fost desemnat Nikolay Stoyanov, responsabil cu lotul feminin de lupte al României.

Performerul anului la categoria seniori, a fost aleasă Kriszta Incze, clasată pe locul al doilea la CE de seniori, locul 2 la CE de seniori U23, locul 3 la Jocurile Europene şi locul 5 la CM de seniori U23.

Cel mai bun sportiv al anului la categoria seniori U23 a fost aleasă Andreea Beatrice Ana, care a obţinut patru medalii de bronz, la CE de seniori, CE de seniori U23, CE Juniori şi CM Seniori U23.

Cel mai bun junior al anului 2019 a fost desemnată Ştefania Priceputu, medaliată cu argint la Europenele de juniori, iar Krisztian Biro, Georgiana Antuca şi Vasile Cojoc au fost aleşi performerii anului la categoria cadeţi.

Laureaţii anului la categoria seniori sunt Florin Tiţa, loc 2 la CE de seniori şi loc 2 la CE de seniori U23, şi Alin Alexuc-Ciurariu, locul 3 la CE de seniori.

La categoria U23, laureaţii anului sunt Răzvan Arnăut (loc 2 CE seniori U23), Lenard Istvan Berei (loc 2 CE seniori U23), Suzana Şeicariu (loc 3, CE seniori U23) şi Diana Vlăsceanu (loc 3, CE de seniori U23).

La juniori, Larisa Niţu (loc 2 la CE juniori) şi Roxana Capezan (loc 3 CE de juniori) au fost desemnate laureaţii anului,scrie Agerpres.ro

sursa foto: Cristina Corocan/Agerpres