Reşiţa se pregăteşte pentru Metal Enduro!

Municipiul Reşiţa se pregăteşte pentru un nou episod  al aventurii Metal Enduro! Ajuns la cea de-a 10-a ediţie, evenimentul sportiv va reuni la start un număr record de ciclişti care iubesc cursele  pe poteci de munte. Peste 170 de concurenţi s-au înscris deja în competiţia ce va avea loc în superbul cadru natural din jurul oraşului. Întrecerea va avea loc duminică – iar sâmbătă, de la ora 17.00,  participanţii îşi vor face încălzirea la EnduroRodeo, un preambul distractiv al competiţiei principale. Cu detalii, reprezentantul asociaţiei Bike Attack, Ovidiu Mutaşcu.

“Sâmbătă, după ce își vor ridica pachetele pentru înscrieri, concurenţii sunt așteptaţi în Poiana Caraiman, pentru o competiție neoficială. Este mai mult o întâlnire între prieteni, unde vom face mai multe jocuri, o ruletă, niște provocări, un mini-traseu de biciclete în skill-parcul amenajat de noi.

Duminică va fi competiția principală, Metal Enduro, care va începe la ora 10:00 dimineața și se va desfășura pe patru poteci in jurul Reșiței. Competiția de sâmbătă va avea niște premii mai mult simbolice, vor fi mai multe surprize. În schimb, pentru duminică avem ceva sponsori, care apar și la noi pe site – nişte prieteni, ca să spun așa, care tot timpul ne susțin. Competiția de duminică se va desfășura pe patru dintre cele nouă poteci pe care noi le-am amenajat în jurul Reșiței. Pe Dealul Cioara vor fi două poteci, Cioara si Poezie – una dintre celebrele noastre poteci, care este foarte îndrăgită de către concurenți. Iar în Poiana Golului vor mai fi încă două poteci: Canada, cu fabulosul canion din final, unde tot timpul se adună foarte mulți spectatori – și chiar recomand spectatorilor să vină să-și susțină favoriții acolo – și Fluturelu. Acesta va fi și ultimul traseu din competiție. Avem peste 170 de sportivi înscriși. Ne așteptăm să se mai înscrie și la fața locului. Limita maximă pe care noi o putem gestiona este de 200 de concurenţi. Pot să spun despre competiție că este amicală, pentru că ne-am dorit să fie pe echipe, să se întâlnească prietenii, să meargă împreună.

De altfel, nu contează timpul cel mai bun din echipă, contează timpul cel mai slab, pentru ca ei să meargă împreună și să se bucure de poteci, de tot ce oferă acest eveniment. Desigur, nu este o competiție lipsită de riscuri, de aceea îi avem ca parteneri și pe colegii noștri de la Salvamont. Echipamentele obligatorii sunt cască şi mănuși, iar recomandate sunt genuncherele și protecția pentru spate – și, desigur, biciclete pregătite pentru disciplina de care vorbim.”

Competiţia este organizată de asociaţia Bike Attack, cu sprijinul Primăriei Reşiţa şi al mai multor sponsori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles