Reşiţa performează şi la jiu-jitsu brazilian! Asahi Dojo, rezultate excelente la AJP Tour Romania

Reşiţa are şi practicanţi de jiu-jitsu brazilian – iar sportivii din municipiul de pe Bârzava se descurcă foarte bine în competiţiile interne de top! Secţia de profil a clubului Asahi Dojo a participat recent cu nouă sportivi la AJP Tour România, competiţie desfăşurată în Sala Sporturilor din Târgu Mureş. Reşiţenii au adus acasă şapte medalii, dintre care patru de aur. Despre rezultatele de la Târgu Mureş vorbeşte antrenorul Daniel Lohon.

“La brazilian jiu-jitsu se participă și la Gi, adică în kimono-ul care există și la judo, și la No Gi, adică fără kimono,  ca la luptele libere. Arthur Loidl  a participat la Gi, unde a luat locul bronz,  Leonard Luca a participat tot la Gi şi a luat locul I, Mara mihăilescu a obţinut, tot la Gi, locul I. Ruben Colojoară a participat de asemenea la GI clasându-se pe primul loc. Acelaşi sportiv a intrat în competiţie și la No Gi, unde a pierdut în semifinală, deci s a clasat pe locul patru. Alexandru Grădinariu a participat la No Gi, unde a luat argint. Valentin Cocendău a pierdut în primul tur, nu a putut să ajungă nici măcar în semifinală din păcate, iar Albert Morariu a pierdut la Gi tot în în primul tur, n-a reușit să se califice pentru lupta pe podium. Mario Smochină  a luptat la No Gi, reușind să obțină locul trei adică bronz, iar Victor  Iacob, de asemenea la No Gi, a luptat și a luat locul I.

Iacob este și în campion național de juniori la lupte libere. Tot din lupte provine şi Artur Loidl, a practicat mulţi ani luptele libere, iar Leonard Luca este centură maro în judo. Sunt sporturi înrudite.

Sunt 400 km până la Târgu Mureş, vă dați seama participarea la competiţie a implicat niște cheltuieli pe care e greu să le suportăm. Ne auto-finanțăm, nu găsim sponsori tot timpul, dar am găsit două persoane care îndrăgesc sportul şi care ne-au ajutat: primarul de la Dognecea, Remus Rof, şi viceprimarul de la Fârliug, Petru Marcu.”

Secţia de jiu-jitsu brazilian a clubului Asahi Dojo din Reşiţa este afiliată la Absoluto Bucureşti, unde coordonator al activităţii sportive este Tudor Mihăiţă – cel care a adus BJJ-ul în România, în anul 2003.

Cele mai citite

Related Articles