Reşiţa Mountain Bike Race, o reuşită! Peste 60 de concurenţi s-au întrecut pe Dealul Ciorii

Pentru amatorii de Mountain Biking, Reşiţa e o destinaţie ideală – întrucât municipiul de pe Bârzava are spectaculoase poteci de munte la o aruncătură de băţ de asfaltul oraşului.

Acest potenţial sportiv al capitalei Banatului de Munte a fost pus încă o dată în valoare de membrii Asociaţiei Bike Attack – care au lansat competiţia intitulată Reşiţa Mountain Bike Race. 66 de ciclişti amatori de senzaţii tari s-au întrecut pe Dealul Ciorii – acolo unde a fost amenajat un traseu special, cu o lungime de 4 km şi o diferenţă de nivel de 125 de metri. N-a fost uşor, dar efortul a meritat, spune reprezentantul organizatorilor, Georgian Popovici.

“Este prima ediție a concursului nostru, Reșița Mountain Bike Race – un concurs de tip MTB-XCO, la care concurenții au avut de parcurs un traseu de patru kilometri. Pe acest traseu, în funcție de categoria la care sunt, participanţii parcurg un număr diferit de ture. Traseul este unul foarte spectaculos, dar nu imposibil – majoritatea pot să îl parcurgă integral pe bicicletă. Are elemente mai spectaculoase, unde concurenții sar – asta, la vale – dar și urcări provocatoare, unde trebuie să dai pe viteza cea mai ușoară și să îți împingi limitele la maxim.

Spre exemplu, vreau să vă spun că juniorii cei mai rapizi au făcut cam 16 minute pe tura de patru kilometri, iar prima junioară a avut un timp de douăzeci de minute.

De pregătirea concursului ne-am ocupat mai mulți voluntari de la asociația Bike Attack. Robi Laszlo s-a ocupat integral de traseu, ceilalți ne-am ocupat de tot ce ține de înscrieri, de zona de start, de transportul materialelor de marcare a traseului si de promovare pe internet.

Este prima ediție a acestui concurs, sunt sigur că la edițiile următoare o să fie mult mai bine – pentru că oamenii o să vadă că e un traseu foarte spectaculos și foarte frumos . Un lucru important pe care vreau să-l menționez este că acest traseu rămâne reșițenilor, el unește foarte multe poteci din zona asta de pe Dealul Ciorii și reșițenii pot veni cu bicicleta sau pe jos, să facă drumeții aici.”

Concurenţii s-au arătat şi ei încântaţi de aventura de pe Dealul Ciorii:

“Mă numesc Simu Andrei, a fost foarte fain traseul, mi-a plăcut. Excepțional, coborârile foarte tehnice, dar şi cu foarte mult praf. Foarte uşor să derapezi, să aluneci, trebuia multă atenție. Noi, cei din echipa Velocitas Timişoara, am încercat să stăm grupați ca să ne ajutăm unii pe alții, iar pe platul de la start am stat în pluton, ca să nu ne bată prea tare vântul. Totul a fost fain, mi-a plăcut atmosfera.”


“Sunt Laki Robert, concursul fost foarte fain. Mi-au plăcut săriturile, în mod special. A fost prăfos, într-adevăr, a trebuit să avem grijă multă. De asemenea, a fost tehnic și distractiv, urcările mi-au plăcut foarte tare că au fost abrupte și tehnice în curbe. Am mers destul de liniștit, a fost totul bine, nu am avut nicio problemă.”


La XCO s-a impus Paul Muntean (ACS Velocitas), urmat de Vlad Panţa (ACS Transilvania MTB) şi Gergo Kovacs (ACS Velocitas).

Categoria juniorilor a fost câştigată de Iosif Şramec, urmat de Gabriel Şramec şi Marius Oprea – toţi trei, de la Gugulan MTB.

În sfârşit, la cadeţi, cel mai rapid a fost Andrei Simu (ACS Velocitas), urmat de colegii de club Fabian Singer şi Robert Laki.

Cele mai citite

Related Articles