Reşiţa Locomotives e în RoBowl! “Locos” au trecut de Mureş Monsters după o semifinală spectaculoasă

Reşiţa Locomotives s-a calificat pentru prima oară în ultimul act al Campionatului Naţional de Fotbal American, după o victorie frumoasă, dar nu lipsită de emoţii, în faţa jucătorilor de la Mureş Monsters.

Pe arena Gloria, Locos au fost conduşi cu 6-0, dar au avut puterea de a întoarce rezultatul. Ultimul sfert a fost cel mai spectaculos. Reşiţenii s-au desprins la 18-6, oaspeţii au redus din diferenţă până la 18-12, însă Locos au spulberat speranţele mureşenilor după o intercepţie şi o cursă de excepţie a lui Vali Cocrean, al cărui touch-down a adus liniştea în tabăra gazdelor. La final, victoria a revenit Locomotivelor cu scorul de 24-12. Un succes care duce formaţia reşiţeană în Robowl. O premieră pentru clubul reşiţean, şi o mare bucurie pentru toţi suporterii echipei. Fondatorul Reşiţa Locomotives, Raul Siladi:

“Mi-e foarte greu să vorbesc acum, sunt foarte emoționat. Am fost foarte optimiști înainte de meci, chiar am simțit că ne-am pregătit bine și putem să câștigăm dar meciul a fost mult mai greu decât ne-am așteptat – într-un fel, din cauza noastră. Cred că am intrat puțin crispați și, în loc să jucăm relaxați cum am făcut la Mureș, am început să greșim. Pur și simplu, gafe pe care în mod normal nu ar fi trebuit să le facem. Au reușit să marcheze, am reușit noi să înscriem în a doua parte a primei reprize și să intrăm la pauză cu 7-6, iar pe urmă, în loc să fim liniștiți și să jucăm relaxați, am început iar să facem greșeli. Am condus până la urmă până pe final, dar au avut șansa să ne marcheze și chiar să câștige. Noroc că avem câțiva play-makeri care, cu o singură fază, pot să schimbe soarta meciului, așa cum s-a și întâmplat. Până la urmă, asta face o echipă mare: în meciurile grele, meciurile strânse, apare câte un jucător care face câte o fază bună.

Dar în același timp, vreau să felicit toți jucătorii pentru efortul pe care l-au făcut, pentru că nu mulți știu cât de multă muncă e în spatele acestui rezultat. Gândiți-vă că sâmbătă, pe o ploaie torențială, noi am făcut antrenament tactic ca să exersăm ultimele faze. Nu știu câte echipe fac lucrul ăsta – adică sunt niște sacrificii din partea tuturor jucătorilor și vreau să le mulțumesc pentru asta și să-i felicit. Acum avem nu 24 de ore, ci 48 de ore să ne relaxăm, dar pe urmă ne pregătim şi dorim foarte mult să facem un meci bun și în finală. Fără discuție că Bucharest Rebels sunt campionii, sunt echipa mult mai experimentată, mult mai titrată, şi mergem cu șansa a doua acolo – dar e un singur meci, orice se poate întâmpla. (…)


Ne-au ajutat mult timișorenii sezonul acesta, fără discuţie. Am pornit în proiectul ăsta, în experimentul ăsta de a avea o echipă comună Reșița-Timișoara, cu un pic de emoții. Nu știam cum o să meargă antrenamentele, dar adresez mulţumiri speciale și pentru băieții de la Timișoara, care au făcut efortul să vină la antrenamente, să fie alături de noi și să pregătim bine meciul – și uite că am reușit un rezultat mare.

Finala se joacă peste două săptămâni. Noi o să propunem să jucăm meciul la Reșița. Am vrea să jucăm pe un stadion mai bun, pentru că din păcate condițiile din București nu sunt foarte bune. Lor le e greu să găsească stadioane frumoase sau cu capacitate mare de spectatori, dar au cumva prima opțiune. Deci, dacă ei reușesc să organizeze finala vom juca la București, dar în același timp noi ne dorim să putem face o ofertă care să fie mai favorabilă – şi poate reuşim să aducem RoBowl la Reşiţa.”

În cealaltă semifinală CNFA, campioana în exerciţiu, Bucharest Rebels, a dispus cu 52-6 de Cluj Crusaders.

foto: Zoli Bagosi

De același autor

Related Articles