Reşiţa îşi respectă campionii! Marius Cocioran a primit diploma de cetăţean de onoare al municipiului

Marius Cocioran e oficial cel mai nou cetăţean de onoare al Reşiţei! Participant la Jocurile Olimpice de la Londra, Rio şi Tokyo şi multiplu campion şi recordmen în probele de marş, valorosul atlet a fost recompensat cu acest titlu onorific printr-o hotărâre luată de Consiliul Local în decembrie anul trecut. Diploma i-a fost înmânată însă abia ieri, în preambulul festivităţii de premiere a Cupei Reşiţa la viteză în coastă.  E o mare bucurie şi un gest care mă motivează pentru viitor, a spus Marius Cocioran la momentul festiv.

“Vă dați seama că mă bucur, este onoare pentru mine să primesc acest titlu de Cetățean de Onoare al Reșiței. Până la urmă, e o recunoaștere a realizărilor mele în lumea sportului – iar pentru mine este cu atât mai specială cu cât este în domeniul care mi-e cel mai drag mie, și anume sportul, care până la urmă este pasiunea mea de o viață. A fost și va fi întotdeauna. Chiar sunt recunoscător și entuziasmat să primesc acest titlu. Mă motivează să îmi continui activitatea în acest domeniu, chiar mă responsabilizează să fiu cumva un ambasador al sportului, în primul rând un ambasador al sportului în Reșița și al Reșiței.

Momentan încă sunt în activitate, țelul meu – pe care mi l-am propus acum doi ani – este să prind și Jocurile Olimpice de la Paris. Ulterior, probabil îmi voi continua activitatea ca antrenor, cu obiectivul să descopăr noi talente în lumea sportului.”

Diploma de Cetăţean de Onoare i-a fost înmânată de viceprimarul Reşiţei, Adrian Dacica. Au fost alături de Marius, pe lângă membrii familiei, antrenorul Octavian Măzăran, directorul clubului Universitatea Reşiţa,  Rusalin Fîc, directorul Clubului Municipal din Reșița, şi Erwin Josef Țigla, președintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraș-Severin – cel care a și înaintat Primăriei propunerea acordării acestui titlu. Pentru Marius, diploma de cetăţean de onoare al Reşiţei a reprezentat şi un cadou aniversar. Astăzi, 10 iulie, veteranul marşului românesc împlineşte 40 de ani. În cadrul aceleiaşi festivităţi au mai fost premiaţi cei mai buni sportivi şi antrenori ai cluburilor Municipal şi Mystic din Reşiţa.

Marius Cocioran s-a născut la Reșița în data de 10 iulie 1983. În anul 2008 a absolvit Facultatea de Inginerie Economică din cadrul Universității Eftimie Murgu, iar trei ani mai târziu a devenit absolvent al Școlii Naționale de Antrenori. În 2012, veteranul marşului românesc a terminat şi cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UEM.

În total, sportivul antrenat de profesorul Octavian Măzăran a câștigat peste 100 de medalii în toate competițiile, deținând în prezent şi două recorduri naționale, la 50 și 35 de km marș. A bătut de cinci ori recordul național – de patru ori în proba de 50 de km marș și o dată în proba de 35 de km.

Primul său record național a fost stabilit în anul 2012 la Campionatul Mondial de marș pe echipe de la Saransk-Rusia – rezultat care i-a adus și cea dintâi calificare la Jocurile Olimpice, Londra 2012.
Ultimul record național, stabilit anul trecut la Campionatul European de Marș pe echipe de la Podebrady, i-a asigurat calificarea la Olimpiada de la Tokyo.
Sunt doar câteva repere ale unei cariere prodigioase, care, din fericire, n-a rămas neobservată. Felicitări, Marius Cocioran! La mulţi ani!

Cele mai citite

Related Articles