Reşiţa găzduieşte Naţionalele Şcolare U 17! 240 de sportivi se vor întrece în Sala Polivalentă

Municipiul Reşiţa găzduieşte în acest weekend Campionatul Naţional Şcolar de lupte libere şi feminine rezervat sportivilor sub 17 ani. 240 de luptători calificaţi în urma celor patru faze de zonă vor intra în competiţia pentru medalii în Sala Polivalentă. Cu detalii despre participarea reşiţeană, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin, Florin Dinţă.

“Clubul Sportiv Şcolar din Reşiţa participă cu 15 sportivi, nouă băieți și șase fete În lupta pentru medalii ne bazăm în primul rând pe sportivii care sunt în ultimul an de cadeți – aici vorbim de copiii născuți în 2007, precum Brian Techerean, Elvira Drăgan sau Iasmina Golea. Dar avem aşteptări şi de la copiii născuți în 2008, care au crescut mult în ultimul an. Vorbim aici, între alţii, de Cristian Cască sau Iosif Giurgică. Avem sportivi buni, ne dorim ca ei să aducă cât mai multe medalii. Obiectivul nostru este cucerirea a patru medalii la băieți și patru la fete. Este un obiectiv pe care putem să-l atingem.  Întrecerile vor avea loc pe două saltele – pe o saltea se vor lupta fetele, iar pe cealaltă se vor întrece băieții. Intrarea este liberă, așteptăm cât mai mulți pasionați de acest sport – mai ales copii care vor să vadă ce înseamnă un Campionat Național Under 17.”

Campionatul Naţional Şcolar de lupte Under 17 are loc sâmbătă, 23 martie şi duminică, 24 martie, în Polivalenta reşiţeană. În ambele zile întrecerile încep la ora 10.00. Competiţia desfăşurată sub egida Ministerului Educaţiei şi a Federaţiei Române de Lupte are ca principal organizator Clubul Sportiv Şcolar din Reşiţa, evenimentul fiind susţinut de administraţia publică judeţeană şi locală. Lupătorii reşiţeni sunt pregătiţi de antrenorii Adrian Dacica, Florin Dinţă, Andrei Franţ şi Mihai Turculeanu.

Cele mai citite

Related Articles