Reşiţa a fost din nou capitala luptelor româneşti! Cei mai buni seniori ai României s-au înfruntat la Polivalentă

Cei mai valoroşi luptători seniori ai României s-au întrecut în weekend la Reşiţa, în cadrul Campionatelor Naţionale de lupte libere, greco-romane şi feminine. Municipiul de pe Bârzava a fost din nou capitala luptelor româneşti, iar Reşiţa a fost încă o dată gazdă bună pentru cea mai importantă competiţie din calendarul intern al luptătorilor. Dincolo de medalii, competiţia a avut şi o altă miză. Antrenorul emerit Adrian Dacica:

“Din nou Federația Română de Lupte ne-a dat spre organizare cea mai importantă competiție internă – şi a fost o competiţie foarte reușită. Participanți la această competiție au fost inclusiv componenții loturilor naționale, practic cei mai buni luptători ai României. După această competiție se trage linie, iar antrenorii loturilor naționale îi vor selecta pe cei mai buni sportivi care anul viitor vor merge la turneele de calificare pentru Jocurile Olimpice. Nivelul competiţiei a fost unul foarte ridicat, în tribune s-au aflat mulți iubitori ai acestui sport, iar reprezentanţii Reşiţei au avut evoluții foarte bune”, a declarat Adrian Dacica, membru al Biroului Federal FRL şi viceprimarul municipiului de pe Bârzava.

Şcoala reşiţeană de lupte şi-a adjudecat mai multe medalii naţionale. Deşi a înfruntat sportive mai mari ca vârstă, Tania Adam a devenit vicecampioană a ţării la 65 kg – iar Andrei Bărbulescu a reuşit aceeaşi performanţă la băieţi, în limitele categoriei 57 kg. Pe treapta a treia a podiumului au urcat Filip Marin, la 61 kg, şi Adam Babaioana în competiţia greilor, la 125 kg.  Aproape de podium s-au clasat Sebastian Uţă, Cristian Orbu, Mocsen Lak şi Vlad Caraş. Pe cluburi, CSM Reşiţa s-a situat pe poziţia a treia.

În cadrul evenimentului sportiv au fost acordate şi câteva distincţii unor ambasadori de top ai luptelor româneşti. Andrei Franţ a fost recompensat cu titlul de antrenor emerit, Filip Marin a devenit maestru al sportului, iar Diana Franţ, fosta mare campioană a Reşiţei şi a României, a primit din partea Federaţiei o distincție specială pentru întreaga carieră sportivă.

Sportivii de top ai Reşiţei sunt pregătiţi de antrenorii Adrian Dacica, Florin Dinţă, Andrei Franţ şi Mihai Turculeanu.

foto: facebook Federatia Romana de Lupte

Cele mai citite

Related Articles