Reprezentanţii Reşiţei, pe podiumul mondial la box şi kickboxing!

Reprezentanţii secţiei de arte marţiale de la Clubul Sportiv Muncitoresc din Reșița s-au întors cu rezultate deosebite de la Campionatul Mondial XFC! În cadrul competiţiei desfăşurate în Italia, la Roma, reşiţenii au urcat de 11 ori pe podiumul de premiere – la box şi kickboxing. Rezultatele sunt trecute în revistă de antrenorul Gheorghe Cîrlea.

“Am venit cu rezultate remarcabile, ne bucurăm pentru performanţele realizate. Cezar Stoica a obținut pe box medalia de argint, iar pe kickboxing a câștigat piramida și a luat centura de campion. Ceilalți copii au participat tot la două probe, box și kickboxing. Al doilea sportiv reşiţean a fost Raul Chisăliţă, care a avut trei piramide spectaculoase  și a câștigat trei centuri. De asemenea, a mers foarte bine Ionuţ Costea, care a câștigat amândouă probele înainte de limită, ambele piramide fără niciun fel de problemă. Maria Costea a pierdut pe kickboxing la puncte în finală, contra unei sportive din Franța, iar la piramida de box a ieșit campioană. Îl mai avem pe Ruben Adelin, care a avut și el două probe, box şi kickboxing, le-a câștigat pe amândouă fără probleme.

Deplasarea la acest concurs a fost asigurată cu ajutorul părinților, le mulțumim pe această cale, fiecare sportiv și-a plătit transport, cazare, toate costurile implicate. Nivelul competiției a fost foarte bun, au concurat foarte mulți sportivi buni  – numai că noi, cei din România, suntem în top, cam a doua ţară după olandezi. Am fi vrut  să participăm tot acolo la un Campionat European de kiCkboxing – noi suntem afiliaţi și la FRFK – dar nu am putut, pentru că am fi ratat participarea la Cupa României de la Ploiești.

Acum ne pregătim să mergem la o competiţie în Satu Mare. Este o gală de kickboxing semi-pro. O parte dintre sportivii noştri, cei care sunt mai avansați, o să lupte pe semi-pro, unde se câștigă și niște premii în bani. Competiţia va avea loc luna viitoare, în data de 18 noiembrie.”

Despre competiţia mondială din Italia au vorbit şi doi dintre medaliaţi, Raul Chisăliţă şi Ionuţ Costea.

La Mondialul XFC de la Roma au participat 764 de sportivi de la 94 de cluburi.

Cele mai citite

Related Articles