Reprezentanţii clubului Mystic Reşiţa, pe podium la Romanian Dance Festival

Reprezentanţii clubului Mystic din Reşiţa s-au întors cu rezultate foarte bune de la Romanian Dance Festival 2023. În cadrul competiţiei desfăşurate zilele trecute la Piatra Neamţ, gruparea reşiţeană şi-a adjudecat trei medalii de aur şi un bronz. Performanţele sunt detaliate de Alex Holecz, preşedintele-antrenor al clubului Mystic.

“Mă bucur că din nou am ocazia să anunţ rezultate deosebite aduse de clubul Mystic reșițenilor – și României, bineînțeles, pentru că de această dată a fost din nou vorba de o competiție la nivel internațional, o competiție organizată de clubul Ray’s Dance din Piatra Neamț. Din punctul meu de vedere, este o competiție care în prezent oferă un maxim respect sportivilor, prin modul cum este aranjată sala și premiile pe care organizatorii le pun la dispoziție.

Am avut succes la Romanian Dance Festival – și voi începe cu cele mai importante rezultate, aici este vorba despre perechea Bogdan Kostner și Andreea Dumitru, care a reușit la categoria lor de tineret să obțină locul întâi la toate dansurile, confirmând titlul de la German Open. Trebuie să remarc şi un rezultat în premieră obținut de această pereche: i-am înscris și la categoria WDSF adulți, adică la o categorie de vârstă superioară, și au reușit să obțină medalia de bronz. Rar se întâmplă ca o pereche de tineret să pătrundă atât de departe într-o categorie de adulți, ceea ce pe mine mă bucură și mă face să fiu mândru de evoluția și parcursul pe care ei l-au avut, de la German Open până acum. Un alt rezultat deosebit a fost obținut de perechea Marius Pădurean și Adelina Stanciu, pereche care la juniori II a câștigat detașat secțiunea de Open Latino WDSF. Şi această pereche a avut o premieră, și anume, i-am înscris la categoria de tineret alături de Bogdan și Andreea – și iată că Marius și Adelina au reușit să pătrundă în finala categoriei de tineret, obținând locul cinci.

Un alt rezultat remarcabil pentru noi a fost obținut de perechea David Cocoș și Iris Bejinariu, pereche de 10-11 ani care a câștigat clasa E. Aici este vorba despre clase valorice și această pereche a reușit să câștige competiția, ceea ce mă face să sper că la campionatul pe clase au șanse să pătrundă în finala campionatului. De asemenea, tot la clasă, juniori II am obținut o finală prin perechea Adam Andreas și Alesia Sabo – pereche care de regulă intră în finalele competițiilor de clasă, e uneori pe podium, alteori la mijlocul clasamentului. Îmbucurător e faptul că este o pereche constantă în evoluţii.
Mai departe, voi merge la perechea Denis Curescu și Alexandra Afumatu, o pereche care acum câteva luni se oprise în semifinală pe ultimul loc; iată că acum această pereche a reușit să se oprească tot în semifinală, dar la un loc de finală, pe poziţia a șaptea, ceea ce este fantastic pentru ei.
O pereche mică ca vârstă este perechea Budulan Andrei și Laios Daria, care a trecut la o clasă superioară. Aici e vorba despre performanța în dans la început de drum, ca să spun așa, e vorba despre categoria de precompetițional, adică înainte de categoriile oficiale. Această pereche, fiind la primul ei concurs de acest gen, a pătruns într-o semifinală, clasându-se pe locul 11, dar, cum spuneam, este o pereche la început de drum.
Cam acestea sunt rezultatele obținute de noi la Piatra Neamț, iată că ne întoarcem cu trei medalii de aur, un bronz, o finală și două semifinale. Doresc să menționez faptul că participarea noastră la această competiție a fost susținută de Consiliul Județean Caraș-Severin, prin proiectul depus de clubul nostru pe sportul de performanță – iar o parte din deplasarea noastră la acest concurs a fost susținută de către Primăria Reșița, care ne-a pus la dispoziţie un mijloc de transport.”

Dansatorii clubului Mystic Reşiţa participă în acest weekend la Campionatul Naţional pe clase, care se desfăşoară la Braşov.

Cele mai citite

Related Articles