Renaște echipa de fotbal american Reșița Locomotives. Un american se ocupă de pregătirea ei pentru sezonul viitor

511

Echipa Reșița Locomotives va lua parte la ediția viitoare a Campionatului Național de Fotbal American. Noul antrenor principal al formației este americanul Phil Avalos. Acesta are o experiență de peste 35 de ani ca antrenor la nivel de colegiu, liceu și Minor League în Statele Unite ale Americii.

În această perioadă în municipiul Reșița se fac înscrieri pentru cei care doresc să fie în lotul reșițean de fotbal american, după cum spune inițiatorul proiectului Reșița Locomotives, dr. Raul Siladi:

”Ne dorim să facem o acțiune de promovarea a fotbalului american cu speranța de a recruta cât mai mulți jucători, astfel încât în viitorul sezon al campionatului național să putem să participăm cu propria echipă. Evident că avem nevoie de mulți jucători, în special de cei tineri, care vor să practice acest sport frumos. Îi așteptăm la o nouă sesiune de înscrieri sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 11, pe stadionul Gloria. Am început să facem selecții, în urmă cu aproximativ o lună în licee, iar acum am continuat în curtea Universității Eftimie Murgu din Reșița, cu o demonstrație menită să-i atragă și pe studenți în a practica fotbalul american. Sunt încrezător că la anul vom avea o echipă de fotbal american la Reșița. În fiecare an ne-am dorit să ne înscriem în campionat cu o formație din Reșița, dar n-am reușit de fiecare dată. În 2018, în urma organizării finalelor în Reșița, probabil, am reușit să deschidem apetitul multor tineri de a practica fotbalul american. De asemenea,oficialitățile orașului au observat atractivitatea acestui sport. În lot, în prezent, avem aproximativ 15 reșițeni, dar am contactat și alți jucători din Serbia și din alte orașe ale țării noastre. Ne dorim să avem un cantonament cu jucătorii cooptați în lot, cu noul antrenor al echipei și să pregătim sezon competițional viitor.  Nimeni nu trebuie să-și facă griji de faptul că nu cunoaște regulamentul,acesta se va învăța pe parcurs. Iar în legătură cu echipamentul, noi avem pentru fiecare. Trebuie doar să-și dorească să practice fotbalul american, a declarat Raul Siladi, inițiatorul acestui proiect Reșița Locomotives.

Cei care doresc să facă parte din echipa de fotbal american Reșița Locomotives pot obține informații pe pagina de Facebook a acesteia.

https://www.facebook.com/resita.locomotives/

Cristina Corocan