Succes important pentru Naționala masculină de handbal a României, în preliminariile Campionatului European din 2022! Într-un meci disputat la Baia Mare, elevii lui Rareș Fortuneanu s-au impus la 9 goluri diferență, scor 36-27, în fața selecționatei din Muntenegru, principala contracandidată la calificarea la turneul final din Ungaria și Slovacia. Şase goluri a marcat în această partidă reşiţeanul Nicuşor Negru, unul dintre cei mai inspiraţi jucători ofensivi ai României. MVP-ul meciului disputat la Baia Mare a fost însă Ionuț Iancu, goalkeeperul Constanței reușind să închidă poarta, dar să și marcheze de douā ori!

În celălalt meci al grupei, Suedia s-a impus fără emoții, 30-16, în deplasarea din Kosovo. După două etape, lider neînvins în seria a 8-a este Suedia, cu patru puncte, urmată de România şi Muntenegru, care au câte două puncte.

România nu s-a mai calificat de peste două decenii la un Campionat European. Se pare însă că acum tricolorii pot face acest pas. Au demonstrat-o în faţa Muntenegrului, care, deşi nu e o echipă de prim-rang în handbalul european, a reuşit să se califice la ultimele patru turnee finale.

Clasamentul grupa a 8-a:

1. Suedia 4p
2. România 2p
3. Muntenegru 2p
4. Kosovo 0p

Rezultate: Suedia-România 33-30, Muntenegru-Kosovo 32-25, România-Muntenegru 36-27, Kosovo-Suedia 16-30.

foto: FRH/Paul Ursachi