Regretatul maestru internațional de șah, Corneliu Bușu, omagiat la Reșița

320

Memorialul Corneliu Bușu la șah, ediția a III-a, organizat de către Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin, a aliniat la start în cele două secțiuni A si B un număr record de participanți, peste 100, printre care un mare maestru și maeștri internaționali, mai mulți maestri FIDE și maeștri ai sportului, jucători de categoria I, dar și jucători amatori cu vârste cuprinse între 7 și 77 ani, din: Reșița, Bocșa, Caransebeș, Timișoara, Giroc, Arad, Deva Petroșani, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Vâlcea, Craiova, Ploiești și București.

Pe durata a 7 runde jucători s-au întrecut pentru primele locuri în clasament și pentru premiile ce au cumulat aproape 25.000 de lei!

La final s-au impus în turneul A jucătorii cei mai valoroși, respectiv Marele Maestru Internațional, Vlad-Cristian Jianu urmat de marea speranță, MF David Gavrilescu, câștigătorul de anul trecut, Maestrul Internațional Lucian-Costin Miron, M.Y. Mihnea Costachi (o altă mare speranță), Maestrul Internațional, Mihai Grunberg (multiplu campion national).

Cel mai bine clasat dintre cărășeni, locul 12 cu 5 puncte (la doar jumătate de punct de câștigător) a fost Horia Irimia care a avut o evoluție foarte bună, obținând locul I la jucatori ELO<1800. Clasări bune au avut și Sergiu Cozmolici, locul I ELO<2200, Gheorghe Stroescu locul I la veteran, Pavel Gherman, locul II la veterani și Ioan Calomfirescu locul III la veteran, dar și juniorul Cristian Daniel Pădurean locul III juniori.

La Tuneul B s-a impus Alin Stângu, care confirmă forma bună din ultima vreme, dar și ceilalți colegi de echipă și generație s-au clasat bine: Albert Drăgoi locul I la 10 ani, Anca Tecliș, locul III tot la 10 ani și Valentin Văduva , locul IV, cu 10 ani.

”Surprinde și întristează numărul mic al cărășenilor seniori sau juniori care au venit să-l omagieze prin joc pe fostul Maestru Internațional Corneliu Busu : doar 29 seniori și 15 juniori, mulți dintre ei veniți de la |Caransebeș,” a spus președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin, Mihai Bolintiș.

Memorialul Corneliu Bușu a fost organizat de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin, cu sprijinul Universitatea Eftimie Murgu Reșița, a sponsorului principal SC Plastomet SA, dar și al Consiliului Județean Caraș Severin.

În perioada 6-15 octombrie în județul Cluj va avea loc Campionatul Național de sah pe echipe masculine- Divizia A.

Cristina Corocan