Regele fotbal e din nou îndoliat: profesorul Dan Firiţeanu a trecut în eternitate

Profesorul Dan Firiţeanu, unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni care au activat în fotbalul bănăţean, a trecut la cele veşnice la vârsta de 74 de ani. Omul de fotbal care a format şi antrenat generaţii întregi de jucători a pierdut în capitală lupta cu o boală nemiloasă.


Legăturile bucureşteanului Dan Firiţeanu cu fotbalul reşiţean sunt multiple. După ce şi-a încheiat cariera de jucător a luat calea antrenoratului – iar în această calitate a activat cu succes la mai multe echipe cărăşene. Dan Firiţeanu a condus de pe bancă formaţiile CSM Reşiţa, Gloria Reșița şi FC Caransebeș 1913. El a avut nu mai puţin de şapte mandate în Valea Domanului, la conducerea rossonerilor reşiţeni.


O altă latură importantă a activităţii sale a vizat tinerele speranţe ale fotbalului. Flerul şi pregătirea sa teoretică şi practică ireproşabilă au fost recunoscute inclusiv la nivelul Federaţiei Române de Fotbal – unde a avut responsabilităţi la centrele de copii şi juniori. Nu în ultimul rând, a fost şi profesor la Universităţile din Reşiţa şi Timişoara.


Exigent şi corect, niciodată dispus la compromisuri, profesorul Dan Firiţeanu a fost îndrumătorul şi mentorul multor fotbalişti de calitate din zona Banatului, şi nu numai. Odată cu plecarea sa în eternitate, regele fotbal a mai pierdut un slujitor fidel. Dumnezeu să-l odihnească!

Cele mai citite

Related Articles