RCM Timişoara ar putea primi Stadionul CFR

campionii de la RCM TimisoaraEchipa fanion de rugby a Timişoarei, RCM Universitatea, ar putea să părăsească Arena ‘Gheorghe Răşcanu’, pe care se antrenează acum, şi să primească Stadionul CFR, în cazul în care conducerea CFR Infrastructură va fi de acord, a anunţat vinery, 27 septembrie, primarul Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

‘Am discutat (recent, n.r.) cu doamna ministru (al Transporturilor, n.r.) Ramona Mănescu; Domnia sa a dat dovadă de solicitudine maximă şi va face tot ce îi stă în putinţă pentru a convinge conducerea SC CFR Infrastructură să facă acest transfer (de stadion, n.r.). Nu de ministru depinde însă acest lucru, ci de conducerea CFR Infrastructură. Ministrul poate duce o muncă de lămurire’, a spus Robu.

Edilul-şef a propus ca Stadionul CFR să fie transferat la Primăria Timişoara, pentru ca terenul să poată fi folosit de RCM. Robu mai are în vedere şi alte două variante pentru a scoate rugbyştii de pe terenul mărginaş şi a-i aduce pe stadioane mai uşor accesibile spectatorilor: reamenajarea unui fost teren de rugby din apropierea Stadionului ‘Dan Păltinişanu’, unde tribunele aparţin SC Electrometal, sau chiar noul Stadion ‘Dan Păltinişanu’. Primarul se va întâlni săptămâna viitoare cu proprietarii Electrometal, în speranţa că se va ajunge la o înţelegere pentru a intra în posesia construcţiei, urmând să se facă amenajările necesare, pentru o mie de locuri.

Cât despre noul ‘Dan Păltinişanu’, Robu susţine că intenţia municipalităţii este ca acesta să fie construit chiar peste terenul de rugby din spatele actualului stadion, iar noua arenă ar putea fi folosită şi de rugbyşti şi de fotbaliştii de la ACS Poli Timişoara.

Dan Dinu, vicepreşedintele şi finanţatorul RCM Timişoara, declara recent pentru Agerpres că echipa are, poate, cele mai bune condiţii de antrenament din ţară, în pregătirea meciului pe care-l va susţine, sâmbătă, în semifinala SuperLigii, cu Farul Constanţa.

Rugbyştii de la RCM vor întâlni, în semifinala Super Ligii CEC Bank, pe RCJ Farul Constanţa, de la ora 10, pe stadionul ”Gheorghe Răşcanu”. Sursa: Agerpres

De același autor

Related Articles