Rapid şi Chiajna nu întrunesc condiţiile de participare în Liga 1, susţine Mircea Sandu

Mircea SanduMircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a declarat luni că, în viziunea sa, Rapid Bucureşti şi Concordia Chiajna nu întrunesc condiţiile de participare la Liga I, dar că se va aplica decizia TAS şi Concordia va juca în prima divizie.

”În ultimul timp se escaladează foarte tare dezinformarea şi scandalul. Există reacţii nedocumentate în presă, care ar trebui să fie penalizate de cititori s-au privitorii la televizor. Am convocat luni Comitetul de urgenţă şi am pus în executare, prin consens, hotărârea TAS. Tribunalul a ordonat FRF să includă Concordia Chiajna în prima divizie a campionatului României, 2013-2014 în locul formaţiei Rapid. Drept urmare, Comitetul de urgenţă s-a întrunit, ia act de decizia TAS şi a dispus includerea în programul Ligii I a clubului Concordia Chiajna”, a spus Mircea Sandu.

În continuare, el a precizat: ”Singurul vot împotriva barajului a fost votul meu. Am votat împotriva propunerii cu 18 echipe făcută de LPF şi împotriva propunerii lui domnului Costin de organizare a unui baraj. Au fost 7 voturi la 1 pentru baraj şi am dat drumul deciziei. Şi acum spun că Rapid şi Chiajna nu întrunesc condiţiile de participare la Liga I. Chiajna nu are criteriu sportiv, iar Rapid nu are criteriul de licenţiere. Dar ne subordonăm deciziei TAS. Deci Chiajna va juca în Liga I”, a menţionat Mircea Sandu.

La solicitarea redactorului AGERPRES, preşedintele FRF a vorbit despre lipsa apărării federaţiei la TAS în cazul Concordia Chiajna şi despre existenţa unui dosar incomplet prezentat de federaţia română privind motivarea barajului dintre Rapid Bucureşti şi Concordia Chiajna: ”Nu vă luaţi după Rapid Bucureşti, că Rapid a fost parte şi a avut acces la tot dosarul. Deci, oamenii nepricepuţi aruncă cu vorbe, oamenii nu se pricepeau sau nu au citit. Dosarul este la dispoziţia oricui doreşte să îl vadă, să îl analizeze. Nu am solicitat alt judecător, am mers pe judecător unic, Rapid nici nu ştiu dacă s-a prezentat măcar”.

În context, Mircea Sandu a spus că nu este obligatoriu ca federaţia să fie reprezentată la TAS şi a fost trimisă doar documentaţia.
”TAS a dat, după mine, o decizie care încalcă prevederile regulamentelor şi statutelor. Barajul nu trebuia să aibă loc”, a spus preşedintele FRF.

Cele mai citite

Related Articles