Primăria şi Consiliul Judeţean Timiş vor stadion nou pentru Lugoj

274

Primăria Municipiului Lugoj a anunţat că a întocmit o documentaţie pentru construirea unui stadion nou, în locul celui existent.

Pentru realizarea acestui proiecţ primarul municipiului de pe Timiş, Francisc Boldea, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, au trimis o solicitare de finanţare Companiei Naţionale de Investiţii.

“Am trimis o cerere şi un referat de necesitate pentru includerea în programul naţional de construcţii de interes public sau social pentru construirea unui stadion nou în Lugoj pe amplasamentul de astăzi al Stadionului Tineretului. Solicitarea a fost depusă în 4 martie de Călin Dobra la CNI, din cadrul Ministerului Dezvoltări Regionale şi Administraţiei Publice. Suprafaţa de teren avută la dispozişie este de 35.669 m.p., pe care intră terenul unu, cele două tribune, pista de atletism. Proprietarul terenului este Primăria Lugoj, conform extrasului de carte funciară.

Rezultatele bune ale sportivilor noştri din ultimii ani, ale grupelor de copii, ne obligă să avem o infrastructură modernă şi corespunzătoare atât pentru sportul de performanţă cât şi pentru alergările de recreere, preferate de mulţi lugojeni. Stadionul actual a fost construit în urmă cu jumătate de secol.

Printre motivele principale expuse pentru un stadion nou am avut în vedere construirea unui terenul principal cu un strat de drenaj modern, construirea unei piste de atletism cu drenaj şi lăţime conform standardelor actuale, cea din prezent având doar 7 metri lăţime, fără drenaj, apoi refacerea celor două tribune şi a gardului înconjurător, care sunt într-un anumit grad de degradare. Din toate punctele de vedere este nevoie de o bază nouă şi modernă pentru susţinerea sportului lugojean”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Actuala bază sportivă de la stadion a fost construită în anii 1967-1968.

Ion Moldovan