Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a vorbit despre plusurile şi minusurile anului 2020, din punctul de vedere al luptătorilor. Şeful federaţiei de profil a apreciat că anul a început foarte bine pentru sportivii români, care reuşiseră să cucerească patru medalii la Campionatele Europene de la Roma, dar ulterior a intervenit blocajul la nivel internaţional din cauza pandemiei de coronavirus şi „s-a dat totul peste cap”.

Federaţia a avut în 2020 cheltuieli destul de mari, în contextul pandemiei de COVID-19,
dar chiar şi în aceste condiţii dificile, Federaţia Română de Lupte a reuşit să organizeze aproximativ 60% din competiţiile cuprinse în calendarul intern.

„În condiţii de pandemie am organizat spre sfârşitul acestui an Campionatele Naţionale de seniori, la Reşiţa, Campionatele Naţionale de juniori, la Bacău, şi ca să le cuplăm, pentru că ne gândeam că vine iar o stare de urgenţă, am ţinut la Constanţa Campionatele Naţionale de cadeţi şi Under-23. Dar nu am bifat tot din acest an, n-am reuşit să facem Campionatele Naţionale U15, Cupa României şi alte competiţii… cred că am realizat cam 60% din calendarul anului 2020. Ce mă bucură însă foarte mult este că la sfârşitul lui august, în condiţii severe, când nu aveam voie să practicăm lupte pe saltea, am organizat la Costineşti o competiţie de aptitudini pentru copii… Noi ne aşteptam la o prezenţă redusă, dar spre surprinderea noastră au fost peste 1.000 de copii. Lucru care ne-a bucurat foarte tare. Au fost cinci probe la mai multe grupe de vârstă. Iar competiţia aceasta va rămâne în calendarul nostru intern şi după pandemie pentru că am descoperit că îi putem testa pe copii în funcţie de aptitudinile lor”, a declarat, pentru Agerpres, Răzvan Pârcălabu.

În ceea ce priveşte competiţiile internaţionale de pe finalul anului, oficialul FRL a subliniat că loturile naţionale au fost foarte afectate de virusul COVID-19, mulţi sportivi ratând din acest motiv Cupa Mondială de la Belgrad. Obiectivele pe 2021 sunt legate în primul rând de Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde Răzvan Pîrcălabu speră ca luptătorii români să câştige 1-2 medalii.

foto: AGERPRES