Presa din UK îl face praf pe Ilie Năstase. A făcut o jucătoare britanică să plângă

După episodul extrem de neplăcut de astăzi în care Ilie Năstase ieșit în evidență în timpul partidei Sorana Cârstea – Johanna Konta  din cadrul  barajului România – Marea Britanie la Fed Cup, care se desfășoară la Mamaia, presa britanică îl desființează pe marele tenismen român.

Totul s-a petrecut în momentul în care partida de tenis  Sorana Cârstea – Johanna Konta era în desfăşurare, și jucătoarea britanică s-a plâns, în mod repetat, de faptul că zgomotele din tribune o deranjau.

Arbitrul a oprit meciul, iar Năstase a sărit ca ars: „Aici nu e operă“. Fostul lider mondial a continuat să se certe cu arbitru, cu observatorul meciului, dar și cu componenții echipei adverse.  Conform presei britanice , Năstase le-ar fi catalogat pe Konta şi pe Keothavong drept „Fucking Bitches“ (curve nenorocite). Pentru arbitru, românul a avut o altă „expresie“: „Fucking asshole“.

Iată ce scrie astăzi presa britanică despre gestul lui Ilie Năstase

 „The Guardian“: Ilie Năstase provoacă haos în Fed Cup cu o izbucnire nervoasă la întâlnirea România – Marea Britanie. Căpitanul nejucător al României a provocat întreruperea întâlnirii României cu Marea Britanie, sâmbătă, după o tiradă de cuvinte urâte, el fiind escortat în afara terenului şi lăsând-o pe Johanna Konta vizibil afectată. Când Konta conducea în faţa Soranei C\rstea cu 6-2, 1-2 în al doilea meci de la Constanţa, Năstase s-a implicat într-o dispută legată de gălăgia din public. El i-ar fi spus arbitrului: «What’s your f…..g problem?» (n.r. – care e problema ta?). Apoi, a părut să le numească pe Anne Keothavong şi Konta «f…..g bitches».

„The Telegraph“: Tiradă de înjurături a lui Ilie Năstase către starurile britanice, în timpul confruntării de Fed Cup. Întâlnirea Marii Britanii cu România a fost întreruptă în mod senzaţional după ce căpitanul Ilie Năstase a fost dat afară de pe teren.

„Daily Mail“: Shame, set and match. Năstase devine «nasty»: Konta în lacrimi după ce căpitanul echipei României a făcut-o ţf****** b****ţ şi l-a înjurat pe arbitrul de scaun, provocând haos…la câteva ore după ce a avut o ieşire nervoasă faţă de o jurnalistă în legătură că remarcile sale rasiste despre copilul Serenei.

Ce au declarat reprezentanții echipei Marii Britanii cu referire la comportamentul lui Năstase

„Nu mi se pare normal ca publicul să preia comportamentul căpitanului (n.r. – Ilie Năstase). Limbajul abuziv al publicului a fost o consecinţă. După ce promovezi un asemenea limbaj, le dă curaj şi celorlalţi să creadă că e OK. Totul a scăpat de sub control. Important e ceea se va întâmpla mâine pe teren. Dar aici, în acest sport, nu e locul potrivit pentru un comportament cu derapaje. Trebuie să fie o susţinere fair-play, nu una în care să aducă injurii“, a declarat pentru gsp.ro Johanna Konta.
Antrenoarea britanică Anne Keothavong a fost chiar  mai dură la adresa lui Ilie Năstase, făcând referire la episodul de vineri 21 aprilie, atunci când „Nasty“ s-a dat la ea, cerând-i numărul camerei de hotel în care era cazată
„Ieri, am fost pusă într-o situaţie extrem de delicată. Nu mă aşteptam să primesc asemenea cuvinte. Au fost jigniri. Nu aşa te comporţi cu o femeie. Dacă eraţi acolo, puteaţi observa că a fost o situaţie neplăcută. Cred că a fost ceva premeditat. Nici cu Belgia, la Bucureşti, la precedentul meci de Fed Cup, n-a fost OK (n.r. – Ilie Năstase), din câte am înţeles. Cred că îi e greu să controleze. Dar de acum nu cred că mai e cazul, nu cred că va mai fi în funcţie (n.r. – Năstase a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis)“, a afirmat britanica, potrivit gsp.ro.

Ion Țiriac a sărit în apărarea lui Ilie Năstase

În schimb Ion Țiriac a criticat-o pe jucătoarea britanică Johanna Konta și pe arbitru în urma incidentelor de la meciul de Fed Cup de sâmbătă provocate de Ilie Năstase, fostul tenisman apreciind că noi, românii, “așteptăm să sărim pe ai noștri”.

“În momentul în care un jucător iese de pe teren din proprie voință, pierde meciul! Ce e terenul de tenis, face fiecare ce vrea? Nu știu ce a spus domnul Năstase din tribună, nici nu mă interesează pentru că în momentul în care a părăsit suprafața de joc nu mai era persoană oficială! Îi ceri să părăsească banca, o face, dar cum își permite un arbitru să-l scoată din arena? Așa suntem noi, abia așteptăm să sărim pe ai noștri și le permitem străinilor să facă ce vor la noi acasă!”, a spus Țiriac, citat de Dolce Sport.

2 COMENTARII

  1. Englezi apucați asa merita, cine se cred ei mereu se vor crede superiori tuturor ,însă o țară de inculți noroc cu imigranții care le muncesc in tara lor mizerabilă sa aibe ei o viata frumoasa.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles