Premieră în sportul de pe Valea Cernei

576

Oraşul Băile Herculane va marca în toamna acestui an un eveniment istoric pentru staţiunea de pe Valea Cernei, fiind pentru prima dată când aici va lua startul într-o competiţie oficială o echipă de handbal fete! Mai precis, ACS BĂILE HERCULANE va activa din acest sezon competiţional în campionatul naţional de junioare III, iar echipa de junioare IV va juca în campionatul judeţean Caraş-Severin.

Artizanul acestei performanţe este profesorul Toma Drăgoiu, care se ocupă şi de pregătirea celor două echipe şi care ne-a dezvăluit cum au fost puse bazele acestei performanţe şi care sunt obiectivele clubului : Acum trei ani de zile, împreună cu un grup de părinţi, la început a fost o joacă, apoi încet-încet, de la an la an ne-am antrenat, ne-am pregătit, am participat la diferite întreceri locale, regionale, am construit această echipă cu care anul acesta vom participa la Campionatul Naţional de junioare III! Va fi o competiţie dificilă, pentru că lipsa noastră de experienţă îşi va spune cuvântul, dar pentru noi contează foarte mult participarea şi să câştigăm cât mai multe meciuri! Fetele sunt pregătite, am început pregătirea pe 1 august şi până în 15 august vom avea pregătirea pentru campionat, iar din 17 septembrie vom începe campionatul!

Fetele care fac parte din echipă provin în primul rând din Băile Herculane şi, apoi, din localităţile limitrofe, din Topleţ, din Plugova, din Mehadia, din Valea Bolvaşniţa. Am încercat să aducem cât mai multe fete în asociaţia noastră! Majoritatea fetelor sunt premiante la şcoală, sunt fete care învaţă şi, în acelaşi timp, performează în sport! Partea cea mai grea este partea financiară, dar avem alături de noi Primăria şi Consiliul Local Băile Herculane şi câţiva sponsori locali care ne-au fost alături  şi ne sunt alături în continuare! Avem o parte din materialul necesar pentru desfăşurarea antrenamentelor, dar mai trebuie să achiziţionăm pentru că fetele au nevoie tot timpul de materiale de pregătire cât mai bune ţi cât mai noi! La nivelul asociaţiei vom funcţiona în acest an cu două echipe : o echipă la junioare III – care va începe campionatul din septembrie şi o echipă de junioare IV, pentru categoria de vârstă 2005-2006, care va începe în perioada noiembrie-decembrie campionatul judeţean! Ne-am propus ca la nivelul asociaţiei să dezvoltăm cât mai multe grupe, avem cele două grupe, mai avem o grupă de 2008-2011, mai micuţe şi să câştigăm cât mai multe meciuri şi să avem cât mai mult sport în Băile Herculane!

În perioada 24-27 august vom participa la turneul TROPHY 2017 în localitatea Smederevo din Serbia, unde alături de altţi 2000 de participanţi vom încerca să jucăm cât mai bine şi să reprezentăm cât mai bine România şi Băile Herculane! Din ţară mai participă echipe din Drobeta Turnu Severin şi Timişoara. Va fi, în primul rând, un turneu de verificare a echipei, a jucătoarelor, de pregătire pentru campionat! Sunt câteva fete care s-au remarcat, chiar în acest an ne-a plecat o fată la LPS Banatul Timişoara şi mai avem încă 3-4 fete care vor avea rezultate în handbalul de performanţă!

NU ÎMI IMAGINEZ VIAŢA FĂRĂ HANDBAL!

Am asistat la unul dintre antrenamentele fetelor de la ACS BĂILE HERCULANE desfăşurat în Sala de sport a Liceului HERCULES din staţiunea de pe Valea Cernei, pe care antrenorul Toma Drăgoiu le-a supus unui efort susţinut pe parcursul a două ore de pregătire! La sfârşitul antrenamentului, fiecare dintre fete a dorit să facă o mărturisire în exclusivitate pentru RADIO ROMÂNIA REŞIŢA!

Lotul echipei de juniori III a ACS BĂILE HERCULANE este format din : Denisa Drăgulescu – căpitanul echipei, Iasmina Pătășanu, Bianca Toloș, Ana Maria Dina, Romina Lancă, Maria Soroceanu, Simona Domilescu, Maria Domilescu, Alexandra Trifina, Andrada Boangiu, Nicole Guran, Anamaria Molnar, Denisa Bălulescu, Geanina Papavă, Gianina Geosanu, Alexandra Caraiman, Bianca Neda, Andra Cherciu, Alexia Rain.

Denisa DRĂGULESCU – căpitanul echipei : Mă simt foarte bine în poziţia de căpitan al echipei, ştiu că sunt un lider bun şi îmi place să le coordonez, ele au fost mereu alături de mine, au încredere în mine şi eu am încredere în ele şi sper ca şi în Serbia să câştigăm, pentru că avem un turneu! Va fi foarte greu în campionat, sperăm să avem rezultate bune, părinţii şi domnul profesor Toma Drăgoiu sunt alături de noi şi sperăm să fie în continuare! Eu cred că sunt pregătită pentru această performanţă, cred că toată echipa este pregătită şi că putem lupta! Nu a mai fost niciodată o echipă de handbal fete în Băile Herculane, oricum, domnul profesor a deschis această tradiţie! E foarte greu de împăcat şcoala cu handbalul, dar dacă vrem performanţă trebuie să mergem la un liceul sportiv. Şcoala e una, handbalul e alta!

Maria SOROCEANU : Am văzut la alte fete şi mi-a plăcut foarte mult şi m-am hotărât şi eu să vin la handbal. Cu învăţătura îmi merge bine, la fel şi cu sportul! Sunt pregătită să încep o nouă etapă în viţa mea sportivă şi vreu să continuu!

Alexandra CARAIMAN :  Antrenamentul este de durată, dar folositor pentru că ne ajută să performăm în experienţa noastră de handbal şi suntem pregătite pentru a termina acest antrenament în forţă! M-am apucat de handbal de cinci luni şi încep să fac progrese… Este un sport care mă pasionează, este un sport pe care practic îl iubesc, pentru că nu îmi imaginez viaţa fără să îl joc! Voi merge mai departe cu handbalul, pentru că handbalul face parte din viaţa mea, adică nu-mi pot imagina viaţa fără handbal!

Geanina PAPAVĂ : Fiecare îşi doreşte să avem un rezultat pozitiv în Serbia şi noi tragem din ce în ce mai mult şi pentru campionatul naţional, sperăm să facem mândră staţiunea noastră, pentru că investeşte în noi şi putem! Dacă tragem şi facem ceea ce ne spune domnul profesor, nu este greu! Eu aş vrea să urmez o carieră în handbal, este greu, dar dacă ne dorim putem să facem tot ce vrem!

Bianca TOLOŞ : A fost pentru mine o nouă provocare, am vrut să încerc şi lucruri noi decât să stau toată ziua acasă şi să nu fac nimic! M-am obişnuit cu antrenamentele, cu colegele mele şi vreau să urc cât mai sus, să ajung la marile echipe ale ţării sau chiar în alte ţări, aşa cum au ajuns şi alte jucătoare! Participarea la campionatul naţional este o nouă provocare, nivelul creşte din ce în ce mai mult şi sperăm să ajungem cât mai departe! Cu timpul îmi doresc să ajung tot mai sus şi să lupt în continuare! Dau tot ce am mai bun în mine ca să ajung acolo unde îmi doresc!

Alexandra TRIFINA : Trebuie să avem o atutidine pozitivă mereu! Am emoţii ănainte de începerea campionatului, dar sper că va fi totul bine! Pe viitor vreau să dau la facultatea de sport şi am nevoie de un sport de echipă şi de sport în general! Cu handbalul vreau să continuu şi vreau să devin antrenor de portari! Cu şcoala merge foarte bine, dacă vrei să faci un sport nu te încurcă şcoala, le poţi combina perfect pe amândouă!

Nicole GURAN : Este bine şi ne antrenăm foarte mult pentru campionat. Cu multă muncă, vom fi toate fetele pregătite pentru performanţă! Merge foarte bine şi cu şcoala şi vreau să le pot duce pe amândouă cât mai mult!

Anamaria MOLNAR : Ne antrenăm foarte mult şi încercăm să câţtigăm în Serbia!Aş vrea să merg mai mult pe handbal pentru că îmi place, este un sport frumos!

Georgiana GROZĂVESCU : A fost un antrenament foarte bun, jucăm, ne antrenăm, facem forţă, alergăm mult… Am venit la handbal de distracţie, să fac un sport! Nu m-am hotărât ce voi face în continuare, şcoala rămâne pe primul plan. Vreau să merg la un liceu bun, dar nu ştiu dacă voi abandona handbalul!

Andrada BOANGIU : Sunt puţin obosită după antrenament, dar e OK! Vreau să continuu cu handbalul, am venit la echipă din pasiunea asta pentru handbal, am vrut să văd cum este şi am zis că nu mai renunţ!

Mariana DOMILESCU : M-a determinat să vin la acest sport spiritul de echipă! Sunt din Valea Bolvaşniţa şi joc cu trup şi suflet pentru ACS BĂILE HERCULANE! După ce vin de la şcoală învăţ şi seara merg la antrenament. Eu aş vrea să merg la un liceu sportiv, să încerc să fac o carieră în handbal!

Denisa BĂLULESCU : Am zis că handbalul este o experienţă nouă pentru mine, e un joc de echipă, suntem toate împreună!Aş vrea să merg în continuare şi cu şcoala, şi cu handbalul!

Romina LANCĂ : Îmi place handbalul, am mai jucat când eram mică, dar m-am lăsat şi am vrut să vin din nou la handbal! Vreau să încerc o carieră în handbal, dacă îmi reuşeşte, voi continua!

Ana Maria DINA : Am venit la echipă pentru că vreau să fac handbal de performanţă! Învăţ bine şi la şcoală şi le combin bine pe cele două! Am aşteptări mari de la acest sport şi vreau să fiu pe primul loc!

Paul-Sever SMADU