[VIDEO-AUDIO] Prima finală a Campionatului Național de Functional Fitness Bodyweight a avut loc la Reșița!

La Reşiţa s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute prima finală de Campionat Naţional de Functional Fitness Bodyweight. Este primul concurs de acest gen din România, faza finală.

La startul primei ediții s-au aliniat 24 de sportivi, din Caraş-Severin, dar şi din alte judeţe ale ţării. Nu sunt mulţi cei care pot practica şi concura la această ramură sportivă, prin care îşi demontrează forţa, rezistenţa, viteza, abilităţile în funcţie de greutatea corporală. Se concurează la categoriile amatori: juniori, perechi şi perechi mixt sau şi profesionişti.

Am dialogat cu câțiva dintre învingători: Șerban Creșneag, Nicolae Valer Pașca, Magda Catană, Sergiu Ghimboașă, Mariana Mărginean:

Învingătorii la fiecare categorie sunt:

AMATORI

La junioare: Corina Ciomag din Reșița

La juniori: Alexandru Cîrlugea din Reșița

La femei: Giorgiana Magdaș din Oravița

La bărbați: Șerban Creșneag din Reșița.

ELITE

La femei: Magda Catană din Reșița

La bărbați: Nicolae Valer Pașca din Cluj

La perechi mixt : Magda Catană – Mihai Petreanu, ambii din Reșița.

Concurenții au fost din Cluj, Hunedoara, Oțelu Roșu,Oravița, Reșița.

Functional Fitness este fitness cu propriul corp, o disciplină introdusă în România la iniţiativa reşiţeanului Mihai Petreanu, instructor de fitness, fost sportiv şi antrenor cu rezultate foarte bune. Mihai este un adevărat exemplu pentru noi toți.

”Să te lași de sport cu trei zile înainte de a muri, adică să faci sport toată viața”, spune Mike Petreanu, citându-l pe un alt iubitor de mișcare, Alexandru Borza din Reșița:

Am aflat detalii despre această disciplină nouă pentru România de la vicepreşedintele Uniunii Internaţionale de Functional Fitness, cărăşeanul Alexandru Luca:

Întrecerile, la care au asistat zeci de reșițeni, au fost supervizate de Colegiul de Arbitrii și Comisia de Disciplină a Uniunii Internaționale de Functional Fitness.

SURSA FOTO/VIDEO:Cristina Corocan

—————–

UPDATE:

La Reșița se desfășoară sâmbătă, 14 septembrie prima finală de Campionat Național de Functional Fitness Bodyweight. Este primul concurs de acest gen din România, faza finală. Functional Fitness este fitness cu propriul corp, o disciplină introdusă în România la inițiativa reșițeanului Mihai Petreanu, instructor de fitness, fost sportiv și antrenor cu rezultate foarte bune.

Întrecerile au început încă de dimineață cu 24 de sportivi la start , din Caraș-Severin, dar și din alte județe ale țării. Nu sunt mulți cei care pot practica și concura la această ramură sportivă, prin care își demontrează forța, rezistența, viteza, abilitățile în funcție de greutatea corporală. Se concurează la categoriile amatori: juniori, perechi și perechi mixt sau și profesioniști.

Am aflat detalii despre această disciplină nouă pentru România de la vicepreședintele Uniunii Internaționale de Functional Fitness, cărășeanul Alexandru Luca:

Întrecerile au loc pe toată perioada zilei în fața sălii polivalente din Reșița, iar festivitatea de premiere este programată în jurul orei 19.00.

———————————-

———————

Mihai Petreanu este și președintele Uniunii Intercontinentale de Functional Fitness League. În emisiunea ”Repere Radio” a vorbit despre desfășurarea acestui concurs la Reșița:

Înscrierile se vor face vineri, 13 septembrie la Hotelul Rogge din municipiu de la ora 18.00, iar în continuare va avea loc ședința tehnică.

Întrecerile din Finala Campionatului Național de Functional Fitness Bodyweight sunt programate sâmbătă, 14 septembrie de la ora 8.30, în fața sălii polivalente din oraș. Dacă timpul nu este favorabil, concursul se va desfășura în interiorul sălii. România Reșița promovează și susține acest eveniment.   

FINALA CAMPIONATULUI NAŢIONAL DE FUNCTIONAL FITNESS BODYWEIGHT, CENTRUL CIVIC REŞIŢA, 13 – 14 SEPTEMBRIE 2019
În conformitate cu Regulamentul de Organizării de Competiţii al UIFFL, programul desfăşurat al FCN 2FB, 13 – 14 septembrie ce se defăşoară la Reşiţa, este următorul:

13 SEPTEMBRIE 2019
HOTEL ROGGE
18:00 – 18:30
ÎNSCRIERILE SPORTIVILOR
PENTRU TOATE CATEGORIILE DE VÂRSTĂ
JUNIORI FEMININ + MASCULIN -21 DE ANI
AMATORI FEMININ 21 – 35 DE ANI, MASCULIN 21 – 45 DE ANI
PERFORMERI FEMININ 21 – 35 DE ANI, MASCULIN 21 – 45 DE ANI
MASTERS I FEMININ 35 – 45 DE ANI, MASCULIN 45 – 55 DE ANI
MASTERS II FEMININ +45 DE ANI, MASCULI +55 DE ANI
PERECHI MIXT
PERECHI FEMININ
PERECHI MASCULIN
18:30 – 19:00
ŞEDINŢA TEHNICĂ
CU SPORTIVII, ANTRENORII, INVITAŢII ŞI SPONSORI.
19.00 – 19-40
CONFERINŢĂ DE PRESĂ

14 SEPTEMBRIE 2019
PROGRAM COMPETIŢIE
08:30 – 13:45
SESIUNEA DE DIMINEAŢĂ
15:45 – 20:00
SESIUNEA DE DUPĂ-MASĂ
20:00 – 19:40
FESTIVITATE DE PREMIERE
ORGANIZATORI UIFFL.

sursa foto: Cristina Corocan/Mihai Petreanu

1 COMENTARIU

Comments are closed.