Pilotul Lucien Hora rămâne lider în CNVC după CUPA REȘIȚA!


O etapă plină de peripeții s-a consumat în cele două zile la Reșița, după abandonurile unor piloți care se bat la titlul de campion național absolut al vitezei în coastă. Este vorba de accidentele suferite de piloții Constantin Stratnic și Silviu Dumitrescu, dar și de abandonul tehnic al lui Bogdan Cuzma. Nici favoritul reșițenilor, Lucien Hora nu a fost departe de un abandon pe traseul de pe valea Domanului, după ce sâmbătă a ieșit violent în decor într-unul din viraje. Totuși, Hora a avut priceperea de a-și reface monopostul Lola, după o muncă asiduă care s-a încheiat la orele două ale dimineții de duminică.


La finalul manșelor de cursă, cel mai bun timp i-a aparținut bulgarului Stefan Stoev pe un Silver Car EF 10 cu timpul cumulat de 04:14,294, urmat la mai puțin de o secundă de Lucien Hora cu a sa Lola B99/50 și de Emil Nestor, care pilotează o Norma M20 FC. Și chiar dacă a lovit parapetul și nu a punctat în campionaţ pilotul bucureștean Silviu Dumitrescu (Osella PA21/E2) a câștigat titlul de King of The Hill la Reșița devenind cel mai rapid pilot care a concurat vreodată la Reșița, după ce a reușit în ultima manșă de recunoașteri de duminică un timp de 2:04,784, pe traseul descoperit acum 4 decenii de regretatul Werner Hirschvogel. Pe locul 4 s-a clasat cunoscutul prezentator TV, reșițeanul Dani Oțil cu un Radical SR4, pe 5 bulgarul Lyuben Kamenov Mitsubishi EVO Lancer VIII, locul 6 Mihai Leu cu Ferrari 458 Challenge, pe 7 Elias Răduță – Mercedes Benz 190 EVO2 și pe 8 un alt reșițean, Claudiu Ciucă pe Renault Megane.


La categoria dedicată mașinilor de producție, Mihai Leu, cu Ferrari 458 Challenge Evo, a reușit o victorie clară fiind lider în clasamentul general după patru etape. Fostul campion de la raliuri a încheiat cele două manșe de la Reșița cu un timp total de 04:43,677, la peste 7 secunde în fața lui Călin Manițiu (Subaru Impreza) și 0:12,030 în fața lui Alexandru Mitroi (Mitsubishi Lancer Evo X).
Pilotul reșițean Hora rămâne lider după etapa de la Reșița, urmat îndeaproape de Emil Nestor.
Următoarea etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă se va desfășura în zilele de 20-21 iulie la Sinaia.

Cele mai citite

Related Articles