Horia Tecau- Sania MirzaPerechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi jucătoarea indiană Sania Mirza s-a calificat astăzi la Melbourne, în finala probei de dublu mixt din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, în urma victoriei cu 2-6, 6-3, 10-2 în semifinala cu australienii Matthew Ebden/Jarmila Gajdosova.

Tecău şi Mirza, favoriţii nr. 6 ai probei, şi-au asigurat un cec de 67.750 dolari australieni (43.750 euro), iar în ultimul act vor înfrunta cuplul canadiano-francez Daniel Nestor/Kristina Mladenovic. Finala va avea loc duminică, 26 ianuarie.

Tecău are în palmares un titlu la dublu mixt la Australian Open, în 2012, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. Mirza are două titluri la dublu mixt, în 2009 la Australian Open şi în 2012 la Roland Garros, în ambele dăţi alături de compatriotul său Mahesh Bhupathi. Horia Tecău a mai făcut pereche cu Sania Mirza la două turnee de Mare Şlem anul trecut, pierzând în primul tur la US Open, după ce ajunseseră până în sferturi la Wimbledon.

Sursa: Agerpres