Pele, legenda fotbalului mondial, a murit la 82 de ani

Pele, legenda fotbalului mondial, a murit la 82 de ani, transmit AP și Sky News. Starul brazilian era internat în spital cu grave probleme de sănătate.

Joi, fiica fostului atacant brazilian, Kely, a postat o nouă fotografie din spital, alături de un text emoționant.

“Aceste momente sunt greu de explicat. Uneori există multă tristețe și disperare, iar alte ori râdem și discutăm despre amintiri amuzante.

Și ceea ce învățăm cel mai mult din toate acestea este că trebuie să avem grijă de noi și să ne ținem bine. Numai atunci când totul merită. Cu totul și cu toții împreună”, a scris Kelly Nascimento pe rețelele sociale.

Foto Instagram

Pe 29 noiembrie, Pele a fost internat la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo după ce i-a fost detectată o inflamaţie generalizată în organism şi o insuficienţă cardiacă decompensată.

Pele a fost operat în 2021 de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie și a fost nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

Pele, pe numele său Edson Arantes do Nascimento, este considerat cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

În 1958, Brazilia a câștigat prima Cupă Mondială din istorie. În acel an, fotbalistul brazilian a marcat de șase ori și a devenit cel mai tânăr câștigător, la doar 17 ani. Tot el deține recordul pentru cele mai multe ediții de Cupă Mondială câștigate (trei) și este cel mai bun marcator al echipei naționale, cu 77 de reușite în 92 de meciuri, la egalitate cu Neymar.

În decembrie 2000, FIFA i-a acordat titlul de cel mai bun fotbalist al secolului XX alături de Diego Maradona.

Moartea sa vine la scurt timp moartea lui Maradona, considerat de asemenea o legendă a fotbalului mondial. Cei doi erau foarte apropiați.

Foto Sky Sport

Cele mai citite

Related Articles