Echipa CSM-CSU Oradea a învins SCM Timișoara, în ziua finală a turneului 1B din Liga Națională de baschet masculin. Disputat la arena „Antonio Alexe” din Oradea, derbiul vesticelor a fost controlat în cea mai mare parte a timpului de formaţia bihoreană, care a condus la pauza mare cu 43-30 şi s-a impus în final cu scorul de 75-68. Confruntarea a fost una foarte dură, a apreciat antrenorul timişorenilor, Dragan Petricevic.

„Felicitări echipei din Oradea, îi felicit și pe jucătorii mei pentru efortul depus și pentru cum au luptat în ultimele două sferturi. A fost un baschet extrem de dur astăzi, cu foarte multe contacte. Una peste alta, baschetul este un sport de contact. Diferența dintre baschet și artele marțiale o fac arbitrii, însă eu nu sunt arbitru și nu știu dacă jocul a fost mai dur decât trebuie sau doar dur”, a spus după joc Dragan Petricevic.

În cadrul  turneului de la Oradea, SCM Timişoara a obţinut două victorii, cu CSM Galaţi şi CSM Târgu Jiu, şi a suferit înfrângerea cu gazdele de la CSM-CSU. De cealaltă parte, formaţia orădeană a avut un parcurs fără greşeală, cu trei victorii din tot atâtea meciuri. Învinsele bihorenilor au fost, în ordine, CSM Târgu Jiu, CSM Galaţi şi SCM Timişoara.

foto: facebook CSU Sibiu