Octavian Bellu va candida pentru preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român

Octavian Bellu

Antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastică al României, Octavian Bellu, şi-a depus luni, 28 aprilie, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Cu o doar zi înaintea datei limită, Octavian Bellu a decis să intre în cursa pentru cea mai înaltă poziţie în instituţia olimpismului românesc.

Pentru preşedinţia COSR luni a intrat în luptă şi preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă. Cu ceva timp în urmă îşi anunţase candidatura şi actualul preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în cadrul Adunării Generale a forului din 15 aprilie. Morariu, în vârstă de 53 de ani, a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Candidaturile la preşedinţia COSR se pot depune până marţi, 29 aprilie, iar alegerile vor avea loc la 29 mai. Până acum sunt trei candidaţi: Elisabeta Lipă,Octavian Bellu şi Alin Petrache.

Sursa foto: jurnalul.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles