Octavian Bellu renunţă la lotul feminin de gimnastică

Octavian Bellu

Antrenorul Octavian Bellu nu se va mai ocupa de lotul feminin de gimnastică al României. Reputatul tehnician român a luat această decizie după anunţarea rezultatelor alegerilor care au avut loc joi, 29 mai, pentru preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Bellu a declarat în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa că probabil nu mai corespunde actualelor criterii de evaluare. Octavian Bellu a mai spus că a participat la această competiţie din curiozitate pentru că mai avea anumite îndoieli despre ceea ce trebuie să fie COSR-ul, dar “probabil că sunt nişte păreri ale unui om care ar trebui să stea într-un muzeu sau pe o bancă în parc să joace table ori şah”.

Despre posibilitatea de a merge să antreneze în străinătate, Octavian Bellu a negat această variantă: “dacă nu m-am dus eu la 25, la 30, la 35, la 40, la 50 … În orice caz nu exclud această posibilitate dar în proporţie foarte mare cred că mă voi odihni”.

Octavian Bellu a intrat în Cartea Recordurilor cu titlul de “cel mai de succes antrenor din lume”. Palmaresul său este de 16 medalii olimpice de aur și un total de 305 la Campionate Mondiale, Europene și la Jocurile Olimpice.

Scrutinul de joi, pentru conducerea COSR, a fost câştigat de preşedintele Federaţiei Române de rugby, Alin Petrache, din primul tur, cu 143 de voturi, din 202 valabile.

Sursa foto: exclusivnews.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles