O nouă provocare pentru şahişti: „Trofeul Caraş-Severin” se dispută în acest weekend la Reşiţa

Cărăşenii care iubesc sportul minţii sunt invitaţi în acest weekend la „Trofeul Caraş-Severin”, un turneu devenit deja tradiţie în calendarul Asociaţiei Judeţene de Şah. Cea de-a XI-a ediţie a competiţiei va avea loc în intervalul 25-27 martie, în sala de şah din incinta Polivalentei reşiţene.

Turneul organizat de forul şahist judeţean cu sprijinul Direcţiei pentru Sport Caraş-Severin va începe vineri la ora 15.00 şi se va încheia duminică, în jurul orei 16.00, cu festivitatea de premiere. Pentru laureaţi, organizatorii au pregătit medalii, cupe, diplome şi premii în bani. Programul competiţiei este următorul:

Ediţia din 2022 a Trofeului Caraş-Severin constituie o ultimă etapă de pregătire pentru juniorii de performanţă în vederea Campionatelor Naţionale Individuale de şah clasic, rapid, blitz şi dezlegări de la Eforie Nord (10-20.04.2022), competiţie la care Caraş-Severinul va fi reprezentat de cel putin 6 juniori.


„Formatul turneului, de 7 runde, cu timp de gândire 90 minute (toate mutările) de fiecare jucator, este apropiat de cel de la Campionatele Naţionale de şah clasic. In acelasi timp, reprezintă şi o şansă de afirmare pentru tinerii şahişti de la cursul de iniţiere. Pentru a avea adversari pe măsură, din acest an la Trofeul Caraş-Severin pot participa şi şahistii seniori”, se arată în comunicatul transmis de organizatori.

De același autor

Related Articles