O altă competiție națională s-a încheiat cu succes la Reșița: Campionatele Naționale Școlare de Înot!

334
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

O altă competiție națională s-a încheiat cu succes la Reșița! Este vorba despre Campionatele Naționale Școlare de Înot desfășurate în Bazinul Olimpic din muncipiul de pe Bârzava.

S-au întrecut peste 300 de înotători la Campionatele Naţionale Şcolare de Nataţie pentru copii cu vârsta cuprinsă între 12 și 14 ani, de la 22 de cluburi din țară. De la Reșița au concurat 15 înotători, care și-au adjudecat 10 medalii, din care: una de aur, 5 de argint și patru de bronz.

Are detalii directorul CSS Reșița, prof Marius Crețeanu:

“Se detașează Teodora Careba, care a luat locul I la 50 m fluture, 3 locuri II la 50 liber, 100 liber, 50 spate. Tot Teodora Careba a mai obținut încă două locuri III, la 100 bras și 100 fluture. Ema Balinț a obținut locul II la 100 spate și 50 spate. De asemenea CSS Reșița a mai obținut două locuri III prin ștafeta de fete, la 4×50 mixt și 4×50 liber, care a fost formată din: Careba, Balinț, Florescu și Burciu. Per total, din cele 22 de cluburi sportive școlare, echipa noastră s-a clasat pe locul 8, un loc destul de bun, având în vedere că nu am avut numărul suficient de sportivi, ca să facem echipă la toți anii de naștere. Normal trebuia să avem 24 de înotători, ca să avem toată echipa completă, noi am avut 15. Rezultatele sunt bune, sperăm ca să obțină la fel și la Campionatele Naționale de la București, care vor avea loc în iunie”.

În clasamentul general, CSS Reșița a ocupat locul 8, iar podiumul a fost următorul: 1 – CSS Timișoara, 2-Colegiul Național Emil Racoviță București și 3-CSS Tg. Mureș.

Campionatul Național Școlar de Înot de la Reșița a fost organizat de Primăria Reșița, care a pus la dispoziție bazinul de înot, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, care a ajutat cu medalii, Inspectoratul Școlar care a asigurat, prin Ministerul Învățământului, cazarea și masa sportivilor și de către Clubul Sportiv Școlar, ai cărui profesori au contribuit la buna desfășurare a concursului.

Cristina Corocan