Nu mai e un vis! “Racheta” David Popovici a zburat spre aur şi la 100 m liber!

Lumea nataţiei mondiale s-a înclinat astăzi încă o dată în faţa “fenomenului” David Popovici! Tânărul de 17 ani a reuşit să câştige la Budapesta cursa de 100 m liber, proba-regină a înotului, cu timpul de 47 de secunde şi 58 de sutimi. A fost o luptă strânsă, în care Popovici a făcut diferenţa, ca de fiecare dată, pe a doua jumătate a bazinului. În cele din urmă, finişul excelent i-a adus victoria; sportivul nostru i-a luar faţa francezului Maxime Grousset, care a terminat proba în 47 de secunde şi 64 de sutimi. Podiumul celei mai spectaculoase probe de la Mondial a fost completat de canadianul Joshua Liendo Edwards, care a parcurs cei 100 m în 47 de secunde şi 71 de sutimi.

„Nu mă așteptam, dar am luptat și am fost pozitiv pe parcursul cursei. Cred că sunt mai mândru de medalia de la 200 de metri liber. E doar începutul, avem foarte mult de muncă în fața noastră”, a spus Popovici, la interviul acordat imediat după cursă.

Dublu campion mondial, la 100 şi 200 m liber, David Popovici e noul copil teribil al înotului mondial. El reuşeşte o performanţă care a fost realizată o singură dată, în urmă cu 49 de ani. În toată istoria competiţiei, un singur om a mai reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție: americanul Jim Montgomery, care a bifat “dubla de aur” în 1973, la Belgrad în cadrul primei ediții a Campionatului Mondial.

Debutant la un Campionat Mondial de seniori, Popovici a adus primele titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai avea până acum două medalii de aur, cucerite la feminin de Tamara Costache (50 metri liber, în 1986) şi Diana Mocanu (200 metri spate, în 2001).

sursa foto: eurosport

Cele mai citite

Related Articles