Novak Djokovic, triumf de zece! Campionul sârb şi-a adjudecat al 10-lea trofeu la Openul Australiei

Novak Djokovic şi-a reconfirmat valoarea la ediţia din 2023 a Openului Australian! Tenismanul sârb considerat de mulţi cel mai mare jucător al lumii a câştigat în trei seturi finala disputată pe “Rod Laver Arena” contra grecului Stefanos Tsitsipas. Scorul final: 6-3, 7-6, 7-6, după exact trei ore de joc.


Este al 10-lea trofeu cucerit de Novak Djokovic la Australian Open, şi al 22-lea triumf al sârbului într-un turneu de Mare Şlem. El l-a egalat pe Rafael Nadal în fruntea clasamentului jucătorilor cu cele mai multe turnee de Grand Slam în palmares.


În faţa lui Tsitsipas, Djokovic a făcut un prim set perfect la serviciu, iar un break i-a fost suficient pentru a trece la conducere. Tsitsipas a părut în multe momente de depășit de miza meciului și a greșit foarte mult, iar la retur nu a câștigat decât 5 puncte.


În setul al doilea, mult mai echilibrat, s-a ajuns în tie-break – unde experiența superioară a sârbului și-a spus cuvântul. Tsitsipas a revenit de la 1-4 la 4-4, dar Djokovic a câștigat următoarele 3 puncte și şi-a asigurat astfel şi setul doi.


Jucătorul grec a început setul trei cu un break, pe care însă nu l-a fructificat, sârbul egalând imediat la 1. Ulterior, cei doi nu au mai făcut pași greșiți pe lansare până în tie-break, unde Nole s-a impus din nou – de această dată cu 7-5.


Cu al 10-lea triumf la Australian Open, Novak Djokovic a scris o nouă pagină în istoria tenisului, la un an de la expulzarea din Australia, în urma unui scandal care a polarizat în două tabere lumea tenisului mondial.

De același autor

Related Articles