Novak Djokovic nu va participa la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, a decis să nu participe la turneul ATP Masters 1.000 de la Paris, deoarece nu are puncte de apărat la evenimentul care va avea loc în perioada 2-8 noiembrie, în încercarea sa de a termina sezonul pe primul loc în lume, a anunţat sportivul de 33 de ani, citat de Reuters.

”Nu voi juca la Paris, pentru că nu îmi pot adăuga puncte, dar voi merge la Viena şi la Londra”, a declarat Djokovic în ediţia de miercuri a cotidianului Sportski Zurnal din Belgrad.

”Pot câştiga până la 500 de puncte la Viena, pentru că nu am evoluat acolo anul trecut, şi mai sunt multe puncte disponibile la Londra”, a explicat Djokovic.

Djokovic a câştigat al 36-lea său titlu Masters la Roma, luna trecută, desprinzându-se de rivalul său Rafael Nadal, care a confirmat că va participa la turneul de la Paris, după ce a cucerit al 13-lea său titlu la Roland Garros, pe 11 octombrie.

Nadal, care a egalat recordul de titluri de Mare Şlem deţinut de elveţianul Roger Federer, 20, nu s-a înscris în turneul de la Viena (26 octombrie-1 noiembrie), dar este de aşteptat să participe la Turneul Campionilor, care va avea loc la Londra, în perioada 15-22 noiembrie.

Djokovic, care a câştigat turneul Masters de la Paris-Bercy anul trecut, nu va pierde punctele din cauza revizuirii sistemului de calculare a punctajelor în clasamentul ATP în condiţiile pandemiei de COVID-19.

”Vreau să rămân în istorie drept numărul unu cu cele mai multe săptămâni şi voi face tot ce pot pentru a îndeplini acest lucru. Dacă Nadal joacă sau nu la Paris nu schimbă nimic, deoarece totul depinde de mine”, a subliniat Djokovic.

Novak Djokovic a ajuns la 17 titluri de Mare Şlem după ce s-a impus la începutul anului, la Australian Open, informează Agerpres.

De același autor

Related Articles