Novak Djokovic, actualul număr unu mondial, se gândea la retragere în urmă cu 10 ani

66

Tenismanul sârb Novak Djokovic, actualul număr unu mondial, a dezvăluit că în 2010 se gândea la retragere, după ce a fost eliminat de austriacul Jurgen Melzer în sferturi la Roland Garros, relatează EFE, citată de Agerpres.

 ”În 2010 am pierdut la Melzer în sferturi la Roland Garros şi am plâns după acea înfrângere. Eram într-un moment rău, voiam să renunţ la tenis pentru că vedeam totul în negru. Câştigasem Australian Open în 2008, eram numărul 3 mondial, dar nu eram fericit. Ştiam că pot mai mult, dar am pierdut cele mai importante meciuri cu Federer şi Nadal”, a declarat campionul sârb pentru Sky Sports.

Acel meci a fost însă momentul care a decis cariera lui Djokovic: ”A fost o transformare, pentru că după acea înfrângere m-am eliberat. Din acel moment, nu am mai pus presiune pe mine şi am început să joc mai agresiv. Acela a fost un moment de cotitură”.

De atunci, Djokovic şi-a construit o carieră plină de succese, cu 17 titluri de Grand Slam şi 34 titluri de Masters 1.000.

Sârbul consideră victoria de la Wimbledon din 2019 cea mai maree realizare a carierei sale, după ce l-a învins pe Roger Federer într-un meci epic de cinci seturi: ”A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri pe care le-am jucat, alături de cel cu Rafa la Australian Open în 2012. Din punct de vedere tehnic, calitatea jocului lui Roger a fost excelentă, de la primul la ultimul punct. Eu am jucat bine punctele decisive, nu am greşit nicio minge în cele trei tiebreak-uri şi asta a fost o premieră în cariera mea. Asemenea meciuri au loc o dată sau de două ori în carieră şi sunt recunoscător că am putut să lupt împotriva unui jucător mare ca Roger pe arena centrală de la Wimbledon”.

Djokovic a vorbit şi despre reluarea sezonului ATP, plănuită pentru 13 iulie: ”Oficial asta este data, dar s-a anulat deja un turneu WTA în Canada. Trebuie să vedem cum va fi situaţia în SUA, pentru că va trebui să mergem acolo în luna august. Dacă nu va fi periculos, putem relua circuitul. Dar în acelaşi timp ar putea să se anuleze toate turneele din SUA şi să revenim cu turnee pe zgură în toamnă”.

sursa foto: Agerpres.ro