Novak Djokovic a câştigat pentru a cincea oară turneul ATP de la Dubai

Tenismanul sârb Novak Djokovic, nr. 1 mondial, a câştigat sâmbătă pentru a cincea oară turneul ATP de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii de 2.794.840 dolari, după ce l-a învins în finală pe grecul Stefano Tsitsipas, cap de serie 2, cu 6-3, 6-4 după 77 minute de joc.

Djokovic, 32 ani, neînvins în acest an, a obţinut a 18-a sa victorie şi a cucerit al treilea titlu din 2020, după Australian Open şi ATP Cup, în care a condus Serbia la trofeu. Sârbul a obţinut al 79-lea său titlu din carieră.

Tsitsipas, 21 ani (nr. 6 ATP), a jucat a doua sa finală consecutivă la Dubai, unde Djokovic şi-a trecut în palmares pentru a cincea oară titlul.

După meci, Djokovic a declarat pe teren că” unul dintre obiectivele mele este să rămân neînvins întreg sezonul. Nu glumesc deloc. Voi lua lucrurile pas cu pas”.

Ceva mai târziu, la conferinţa de presă, liderul mondial a nuanţat declaraţia de mai devreme: ”Nu, nu e chiar aşa. Am încercat să mă bucur de moment şi să apreciez unde am ajuns. Cred că e unul din cele mai bune debuturi de sezon pe care le-am avut în cariera mea. Mă simt grozav pe teren. Am câştigat atâtea meciuri la rând. Voi încerca să continui această serie. Mă voi concentra pe ceea ce trebuie să fac eu şi echipa mea în fiecare zi, pentru a încerca să joc cât mai bine fiecare meci. Ăsta e ţelul meu principal”.

Sursa – agerpres.ro

De același autor

Related Articles