Novak Djokovic a câştigat meciul din instanţă, dar Executivul australian va avea ultimul cuvânt

Novak Djokovic a câştigat în instanţă disputa cu Guvernul australian. Judecătorul Anthony Kelly a decis ca sârbul să fie eliberat din detenţia pentru imigranţi. Potrivit tribunalului, decizia de anulare a vizei urmează să fie anulată, iar guvernul din Australia va trebui să plătească costurile.

În ciuda deciziei luate de judecător, guvernul australian se arată pregătit să îi reanuleze viza și să îl rețină din nou pe Novak Djokovic. Avocatul guvernului, Chris Tran, a dezvăluit că Ministerul Imigrărilor din Australia poate să ia în calcul anularea vizei lui Djokovic. Ministrul are puterea de a anula vize, indiferent de motiv în legea imigrărilor din Australia, astfel că sârbul ar putea reveni în aceeași şituație. 

Argumentul folosit de guvernul din Australia, pentru a refuza viza lui Djokovic, conform judecătorului Kelly, este unul simplu: „Prezența sa în Australia reprezintă sau ar putea fi un risc al siguranței comunității australiene”. 

Judecătorul a mai precizat că, dacă ministrul imigrației ia decizia de a-i retrage din nou viza, atunci Djokovic nu se va putea întoarce timp de trei ani în Australia. Kelly a adăugat că se așteaptă să fie „informat în avans pe deplin” dacă va fi solicitat pentru procedurile viitoare.

sursa foto: Agerpres

De același autor

Related Articles