Nouă medaliate olimpice vor lua startul la în competiţia feminină a Mondialelor de la Glasgow

gimnastica artistica podium medalii Campionate Nationale

Competiţia feminină a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Glasgow va reuni la start nouă medaliate olimpice. Între sportivele care se vor lupta pentru medaliile puse în joc două sunt din România- Larisa Iordache şi Diana Bulimar. Federaţia Internaţională de Gimnastică subliniază prezenţa la Mondialele de la Glasgow a reprezentantelor noastre. O ţară mică pe mapamond, România se numără în continuare printre marile puteri ale gimnasticii, la 40 de ani după 10-le perfect al Nadiei Comăneci, la Jocurile Olimpice de la Montreal.

De asemenea, reprezentanta Uzbekistanului, Oskana Şuşovitina, la cei 40 de ani ai săi, este cel mai frumos exemplu că gimnastica nu este rezervată doar adolescenţilor, remarcă FIG. Fosta sportivă sovietică a obţinut primele sale succese internaţionale la Mondialele de la Indianapolis, în 1991. Şuşovitina speră să meargă pentru a şaptea oară la Jocurile Olimpice şi să ducă astfel şi mai departe recordul în gimnastică.

Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Glasgow sunt programate între 23 octombrie şi 1 noiembrie.

Loturile României:

FEMININ:

Sportive – Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Andreea Iridon, Laura Jurca, Silvia Zarzu, Andreea Munteanu (rezervă)

Antrenori – Lucian Sandu, Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan

Colectiv medical – dr. Mihaela Dobrinici, Toma Vasilescu, Florin Aștefanei

MASCULIN:

Sportivi – Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Andrei Ursache, Laurențiu Nistor, Andrei Groza (rezervă)

Antrenori – Ioan Suciu, Vasile Vug, Ștefan Gall

Colectiv medical – dr. Bogdan Codorean, Răzvan Spirescu

Arbitri: Raluca Bugner, Dan Grecu, Eugen Cățean; Delegat FIG – Anca Grigoraș

Șef delegație – Adrian Stoica.

sursa foto: romgym.ro

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles