“Nole” nu se lasă! Numărul 1 din tenisul mondial şi-a pus avocaţii la treabă

Novak Djokovic rămâne deocamdată în Australia. Avocaţii numărului 1 din tenisul mondial s-au adresat instanţei din Melbourne, pentru a contesta decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza de călătorie jucătorului sârb. Tribunalul Federal a anunţat că audierea completă în acest caz a fost programată pentru luni, 10 ianuarie.

Până atunci, Djokovic va sta izolat într-un hotel din Melbourne. Anterior, el a fost blocat vreme de mai bine de opt ore pe aeroport deoarece, conform presei australiene, nu ar fi completat formularul corect pentru tipul de viză pe care l-a cerut. Chris Tan, reprezentantul Ministerului pentru Imigrări, a precizat că autorităţile preferă o decizie rapidă în acest caz, dar nu contestă amânarea deciziei. Potrivit The Canberra Times, judecătorul Anthony Kelly a cerut o declaraţie scrisă din partea sportivului sârb. În caz contrar, judecătorul a precizat că va permite şi o audiere online, prin intermediul Microsoft Teams. Avocaţii lui Novak Djokovic au precizat că este o situaţie “la limită”, dar s-au declarat încrezători în şansele de reuşită ale contestaţiei privind anularea vizei de călătorie.

Sârbul este campionul în exerciţiu de la Australian Open, turneu la care a triumfat de nouă ori. Djokovic speră să obţină anul acesta cel de-al 10-lea succeş dacă autorităţile australiene vor reveni asupra deciziei de expulzare.

Cele mai citite

Related Articles