Noi medalii pentru sportivii români la Jocurile Francofoniei

Jocurile francofoniei 2013Sportivii români au cucerit noi medalii la Jocurile Francofoniei, găzduite de oraşul francez Nisa, şi au ajuns la un bilanţ de cinci de aur, trei de argint şi una de bronz.

România a obţinut două medalii de aur la tenis de masă, în proba de dublu mixt, prin perechea Hunor Szocs/Cristina Hîrîci (3-2 cu francezii Romain Lorentz/Laura Gasnier) şi la simplu masculin, prin acelaşi Hunor Szocs (3-2 cu Lorentz). În întrecerea pe echipe, Lorentz şi Gasnier şi-au luat revanşa în faţa românilor Szocs şi Hîrîci, pe care i-au învins cu scorul de 3-0 în finală.

Miercuri, 11 septembrie, atletul Sergiu Ursu a cucerit aurul în proba de aruncarea discului, cu rezultatul de 62,87 m, în timp ce Andrei Gag s-a clasat pe 5, cu 55,60 m.

Andreea Ogrăzeanu a luat argintul la 100 m plat, cu timpul de 11 sec 72/100, acelaşi cu care a fost înregistrată învingătoarea – Ayodele Ikuesan (Franţa), diferenţa făcându-se la foto-finiş.

Adrian Vasile a terminat al treilea întrecerea de la săritura în lungime, cu o a patra încercare care a măsurat 7,78 m. Aurul a revenit polonezului Adrian Strzalkowski (7,99 m), iar argintul, francezului Kafetien Gomis (7,81 m).

În prima serie de la 400 m, Adelina Pastor a trecut a doua linia de sosire (53,47), obținând calificarea în finală, ca și Bianca Răzor, tot a doua, în cealaltă serie (52,62).

Alte medalii de aur au fost cucerite de luptătoarele Mădălina Lingurar (cat. 48 kg) şi Beatrice Oancea (cat. 67 kg), în timp ce Ionuţ Moise (cat. 66 kg) şi componentul CSM Reşiţa, Andrei Franţ (cat. 84 kg) au luat argintul, respectiv bronzul la lupte libere.

Cele mai citite

Related Articles