Nicio şansă pentru handbalistele tricolore: România a pierdut fără drept de apel meciul cu Franţa

Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă fără drept de apel de Franţa, în cel de-al doilea joc disputat la Campionatul European. Deţinătoarea titlului olimpic s-a impus cu scorul de 35-21 (17-11), la Skopje, în Grupa C a competi’iei continentale găzduite de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

Tricolorele au suferit al doilea eşec consecutiv în grupă, după 28-29 cu Olanda, notează Agerpres.

Previzibile în atac şi fragile în apărare, romancele nu au făcut faţă campioanei olimpice, nereuşind să profite nici de momentele de superioritate pe care le-au avut.

Franţa a controlat jocul încă din start. Jucătoarele antrenate de Florentin Pera au reuşit să egaleze de câteva ori în prima repriză (5-5, 6-6, 7-7), însă echipa pregătită de reputatul Olivier Krumbholz a marcat patru goluri consecutive (11-7) şi s-a desprins pe tabelă, pentru ca la pauză să conducă la o diferenţă de şase goluri (17-11).

În repriza secundă, ecartul a crescut la nouă goluri, 22-13 (min. 37), iar selecţionerul Florentin Pera a decis să odihnească cele mai bune jucătoare şi să dea o şansă handbalistelor care au evoluat mai puţin, astfel că diferenţa de pe tabelă a crescut, iar în final a fost de 14 goluri, 35-21.

Pentru România au marcat Cristina Neagu 5 goluri, Sorina Grozav 5, Maria Diana Lixăndroiu 4, Crina Pintea 3, Alexandra Badea 1, Bianca Bazaliu 1 (din 8 aruncări), Eliza Buceschi 1, Sonia Seraficeanu 1.

Yuliya Dumanska a apărat 5 şuturi (22,73%), iar Diana Ciucă a apărat 4 aruncări (28,57%).

În celălalt meci al grupei, Olanda a dispus de Macedonia de Nord cu 30-15.

În clasament, Franţa ocupă primul loc, cu 4 puncte (+24), urmată de Olanda, 4 puncte (+16), ambele calificate în grupele principale, România, 0 puncte (-15), Macedonia de Nord, 0 puncte (-25). Primele trei clasate se califică în grupele principale.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 9 noiembrie (la Skopje), România – Macedonia de Nord (19:00) şi Franţa – Olanda (21:30).

sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles