Ne-a mai părăsit o legendă, Ionel Pascotă senior

876

Legenda motociclismului românesc, Ionel Pascotă senior ne-a îndoliat sufletele părăsindu-ne  la vârsta de 85 de ani. Dealtfel, sportul cu motor din România a pierdut un mare campion și totodată un model al tuturor celor care gustă adrenalina practicării acestui sport ce dovedește mult curaj, dar și multă pasiune.

De acum regretatul Ionel Pascotă a dus povestea familiei mai departe , tatăl său, Ioan Ilie Pascotă, fiind primul campion al țării din această cea mai titrată familie de motocliști. La rândul său, Maestru al sportului pe două roți. Inspirat în cariera sportivă, chiar de tatăl său,și-a lăsat testamentar măiestria mai departe moștenire urmașilor săi, fiului său Ionel Pascotă și nepotului său Patrick.

Din impresionantul său CV, reamintim că primul său titlu de campion național l-a cucerit în anul 1970 la clasa 500 cmc, cu o motocicletă NSU. Trei ani mai târziu a triumfat din nou în Campionatul Național, un a intrat în posesia titlului la clasa 250 cmc, cu o motocicleta CZ.

Între anii 1976 și 1979 Ionel Pascotă senior a excelat în campionatul național la clasa 175 cmc, unde a câștigat 4 titluri naționale consecutiv pe o motocicletă MZ.

De-a lungul timpului regretatul Ionel Pascotă Senior și-a mai adjudecat  12 titluri de vicecampion național și 20 de medalii de bronz.

Din păcate,Ionel Pascotă, de acum, s-a alăturat celor plecați în Cer, unde probabil că s-a reîntâlnit cu mulți camarazi ai sportului pe două roți…

Trupul neinsuflețit al multiplului campion național este depus la capela cimitirului din Giroc, până vineri, 12 iulie.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

sursa foto: Ionel Pascotă