Naționala feminină de handbal a României încheie azi turneul din Norvegia

România îşi încheie astăzi participarea la turneul amical din localitatea norvegiană Ulstein, ultima repetiţie înaintea participării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. După eşecurile categorice cu Norvegia, 21-32, şi Franţa, 18-24, “tricolorele” încearcă să-şi refacă moralul cu o victorie contra Spaniei astăzi, de la ora 16.45.

Ibericele au învins atât Franţa, scor 21-17, cât şi Norvegia, cu 28-26, şi au prima şansă la câştigarea turneului din nordul continentului. Antrenorul suedez Tomas Ryde a menajat-o în ambele meciuri ale competiţiei amicale pe cea mai valoroasă handbalistă a lumii din 2015, Cristina Neagu.

Naţionala de handbal feminin este singura care va reprezenta România la un sport de echipă la Rio. România va înfrunta Brazilia, Angola, Spania, Muntenegru şi Norvegia în faza grupelor de la JO. A treia clasată la Mondialul de anul trecuţ naţionala de handbal feminin ţinteşte la Rio prima medalie olimpică din istorie, la a patra participare la Jocurile Olimpice. Performanţa maximă, locul 4, datează din 1976, de la Montreal.

sursa foto: digisport.ro

Cele mai citite

Related Articles