Naționala de polo pe apă a României se pregătește pentru barajul de calificare la Europene

polo pe apaNaţionala de polo pe apă a României se reuneşte în prima zi a lunii februarie, în vederea dublei manşe cu Marea Britanie din barajul de calificare la Campionatul European ce va avea loc la Budapesta.

Reunirea are loc sâmbătă 1 februarie, ora 12,00, la bazinul Floreasca din Capitala. Alături de componenţii lotului va fi prezent şi centrul Cosmin Radu, unul dintre cei mai buni jucători din lume pe acest post. Începând cu prima zi a lunii februarie, de pregătirea primei reprezentative se va ocupa tehnicianul sârb Dejan Stanojevic, fost secund al naţionalei Serbiei.

După reunire, jucătorii se vor deplasa la Centrul Olimpic de la Izvorani, unde vor efectua, de la ora 18,00, prima şedinţă de antrenament, urmând ca a doua zi dimineaţă să aibă loc o altă şedinţă tehnică, după care poloiştii vor pleca spre Istanbul, unde vor susţine o pregătire comună cu Turcia până pe 9 februarie. Stagiul va fi finalizat cu participarea la un turneu internaţional, în perioada 7-9 februarie, tot la Istanbul, la care vor participa şi selecţionatele Franţei, Belarus, României şi Turciei.

Luni 10 februarie, tricolorii vor reveni în ţară, iar a doua zi, marţi 11 februarie, au programat, la bazinul Steaua din Capitală, de la ora 20,00, jocul retur cu Rusia din cadrul grupei A a Ligii Mondiale. În tur, poloiştii ruşi au câştigat clar meciul disputat la Cehov, la 10 goluri diferenţă, 15-5. Miercuri 12 februarie, România şi Rusia vor mai disputa o partidă-test.

În aceeaşi săptămână, sâmbătă 15 februarie, România susţine manşa întâi din barajul de calificare pentru turneul final al Campionatului European. Întâlnirea cu Marea Britanie va avea loc în bazinul Steaua din Capitală, începând cu ora 13,30.

Jocul retur cu Marea Britanie se va disputa la Sunderland, pe 1 martie.Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles