Naţionala de futsal a României se pregăteşte pentru ultimele dueluri din preliminariile EURO

Echipa națională de futsal a României se pregăteşte pentru partidele cu Serbia și Macedonia de Nord, ultimele confruntări din grupa de calificare la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Olanda. România va înfrunta vineri Serbia, în deplasare, la Vârşeţ. Victoria este singurul rezultat la care tricolorii mai păstrează şanse pentru locul doi în grupă. Cinci zile mai târziu, miercuri, 14 aprilie, România va juca pe teren propriu cu Macedonia de Nord. Selecționerul Robert Lupu a convocat pentru această dublă 14 jucători. Lotul tricolorilor este următorul:

Portari: Petrișor Toniță (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc)
Jucători de câmp: Cristian Matei, Adrian Pânzaru (Imperial WET Miercurea Ciuc), Szocs Laszlo (Autobergamo Deva), Andrei Crăciun, Octavian Cireș (CS United Galați), Manya Szabolcs (Kecskemet), Kedei Barna (FK Odorheiu Secuiesc), Paulo Ferreira (Recreativo Candoso), Savio Valadares (Kairat Almatî), Ique Ribeiro (KS Construct), Felipe Oliveira (Jaen), Valentin Ilaș (CFR Timișoara)

Selecţionerul Robert Lupu recunoaşte că Naţionala trece printr-o perioadă grea, dar speră din tot sufletul într-un deznodământ favorabil.

„Am stat de vorbă cu băieții și le-am explicat că orice este posibil atunci când îți dorești cu adevărat să învingi. Le-am dat exemplul celor de la Industrias Santa Coloma, o echipă mică ce tocmai a învins marea FC Barcelona, scor 3-2. Dacă cei de la Industrias Santa Coloma au fost capabili de un asemenea rezultat, de ce să nu fim și noi capabili să câștigăm tot ce a mai rămas până la finalul campaniei de calificare?! Am avut și noi meciuri în care ne-am revenit, deși eram doborâți. Am avut perioade grele din care am ieșit grație atitudii noastre, a caracterului nostru. Avem șansa noastră, iar eu sunt foarte încrezător, în primul rând pentru că îi cunosc foarte bine pe băieți”, a declarat Robert Lupu, citat de FRF.

Pe 8 aprilie se pleacă spre Vârşeţ, locul disputei cu Serbia. La ora 19.00, ora jocului, este programat antrenamentul oficial, iar a doua zi va avea loc marele duel. Delegația României va reveni la Timișoara a doua zi și va continua pregătirile pentru ultimul meci, cel cu Macedonia de Nord.

foto: FRF

De același autor

Related Articles