Selecţionata de futsal a României se pregăteşte de startul campaniei de calificare pentru Campionatul European din 2022. Reunirea tricolorilor sub comanda antrenorului Robert Lupu va avea loc joi, 14 ianuarie, la Timişoara. Lotul va avea la dispoziţie exact două săptămâni de pregătire înaintea primului meci din preliminarii: pe 28 ianuarie, România va primi în oraşul de pe Bega replica Serbiei. Şase zile mai târziu, în data de 3 februarie, selecţionata tricoloră va juca la Skopje contra Macedoniei de Nord.

19 jucători a convocat selecţionerul Robert Lupu pentru stagiul premergător dublei cu Serbia şi Macedonia de Nord. De la reunirea din 14 ianuarie vor lipsi jucătorii care evoluează în Spania, Portugalia şi Italia, deoarece ei mai au de disputat meciuri în campionatele respective. „Stranierii” sunt aşteptaţi să se alăture lotului în data de 24 ianuarie.

Începând cu aceste preliminarii, calificarea la Euro nu se mai decide la turnee, ci pe sistemul clasic, fiecare cu fiecare, tur-retur, cum se întâmplă și la fotbalul pe teren mare.

România face parte din grupa a 4-a, alături de  Macedonia de Nord, Serbia şi Bosnia-Herţegovina. Programul complet al meciurilor din această serie este următorul:

28 ianuarie: Romania vs Serbia, Bosnia-Herţegovina vs Macedonia de Nord
3 februarie: Serbia vs Bosnia-Herţegovina , Macedonia de Nord vs Romania
4 martie: Romania vs Bosnia-Herţegovina
5 martie: Serbia vs Macedonia de Nord
9 martie: Macedonia de Nord vs Serbia
10 martie: Bosnia-Herţegovina vs Romania
8 aprilie: Macedonia de Nord vs Bosnia-Herţegovina
9 aprilie: Serbia vs Romania
14 aprilie: Bosnia-Herţegovina vs Serbia, Romania vs Macedonia de Nord