Naomi Osaka şi Robert Lewandowski, preferaţii presei sportive!

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka şi fotbalistul polonez Robert Lewandowski au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului în ancheta Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive. Lewandowski şi Osaka au obţinut în premieră această prestigioasă distincţie, în urma unui vot la care au participat 422 de ziarişti din 116 ţări şi regiuni. Aceeaşi anchetă a desemnat formaţia Bayern Munchen, campioana Germaniei la fotbal, drept cea mai bună echipă a anului.

Atacantul lui Bayern, Robert Lewandowski, a obţinut 620 de voturi, podiumul fiind completat de campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, cu 546 de voturi, şi de tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a întrunit 378 de sufragii.

În 2020, starul lui Bayern şi al Naţionalei Poloniei a câştigat cu formaţia germană campionatul, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor. De asemenea, el a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Bundesliga şi cel mai bun jucător al anului de către UEFA şi FIFA.

Tenismana niponă Naomi Osaka a adunat 526 de puncte, fiind urmată pe podium de atleta venezueleană Yulimar Rojas, cu 331 de puncte, şi de Serena Williams, care a totalizat 327 de puncte.

În vârstă de 23 de ani, japoneza a câştigat în 2020 US Open, repetând perfomanţa din 2018, când a învins-o în finală pe americanca Serena Williams.

De același autor

Related Articles