Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka şi fotbalistul polonez Robert Lewandowski au fost desemnaţi cei mai buni sportivi ai anului în ancheta Asociaţiei Internaţionale a Presei Sportive. Lewandowski şi Osaka au obţinut în premieră această prestigioasă distincţie, în urma unui vot la care au participat 422 de ziarişti din 116 ţări şi regiuni. Aceeaşi anchetă a desemnat formaţia Bayern Munchen, campioana Germaniei la fotbal, drept cea mai bună echipă a anului.

Atacantul lui Bayern, Robert Lewandowski, a obţinut 620 de voturi, podiumul fiind completat de campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, cu 546 de voturi, şi de tenismanul spaniol Rafael Nadal, care a întrunit 378 de sufragii.

În 2020, starul lui Bayern şi al Naţionalei Poloniei a câştigat cu formaţia germană campionatul, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor. De asemenea, el a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în Bundesliga şi cel mai bun jucător al anului de către UEFA şi FIFA.

Tenismana niponă Naomi Osaka a adunat 526 de puncte, fiind urmată pe podium de atleta venezueleană Yulimar Rojas, cu 331 de puncte, şi de Serena Williams, care a totalizat 327 de puncte.

În vârstă de 23 de ani, japoneza a câştigat în 2020 US Open, repetând perfomanţa din 2018, când a învins-o în finală pe americanca Serena Williams.