N-a fost să fie. ACS Slatina Timiş pierde barajul de promovare, după un retur spectaculos cu CSO Turceni

ACS Slatina Timiş, campioana Ligii a IV-a Caraş-Severin la fotbal, a ratat mult-dorita promovare în Liga a III-a. Învinşi cu 1-0 în jocul de la CSO Turceni, cărăşenii n-au început bine nici returul de acasă: campioana Gorjului a deschis scorul încă din minutul 7 prin Sorea, care a reluat în plasă o minge respinsă în faţă de portarul gazdelor. La mijlocul primei reprize, ambele echipe au rămas în 10: Marițescu, de la Slatina-Timiș, şi Olteanu, de laTurceni, au fost eliminaţi de centralul întâlnirii.


În debutul reprizei secunde, a văzut al doilea galben și autorul golului, Sorea – iar slătinarii au continuat cursa de urmărire cu avantajul unui om în plus. Liderul echipei, antrenorul-jucător Adi Neagu, a reaprins speranţele gazdelor cu golul egalizator reuşit în minutul 74. Finalul de meci a fost unul nebun: în prelungiri, oaspeții au beneficiat de un penalty, dar Copocean a intervenit excelent, nu o dată, ci de două ori – la execuția lui Maiernici și la reluarea lui Trică, aflat pe respingere. Același Trică a fost eliminat un minut mai târziu, așa încât gorjenii au încheiat meciul în numai șapte jucători de câmp. În minutul 90+5, ACS Slatina-Timiș a trecut pe lângă golul ce putea împinge duelul în prelungiri: Adrian Neagu a executat excepţional o lovitură liberă de la peste 30 de metri, dar goalkeeperul oaspeţilor a fost la înălţime şi a scos mingea de sub transversală.

S-a încheiat 1-1, iar CSO Turceni a obţinut promovarea cu scorul general de 2-1. ACS Slatina Timiş a încheiat dubla fără succes, dar cu fruntea sus, după un joc care a avut de toate. Echipei i-a lipsit şansa, a spus la final Adrian Neagu.

“Un meci de luptă, un meci în care am sperat și am trăit frumos până în ultima secundă, dar din păcate astăzi atât am putut. Cred că puteam mai mult, dar n-am avut șansă. În final, acea lovitură liberă a contat foarte mult și pentru această calificare. Acesta a fost atuul meu,execuţia din lovitură liberă. Norocul n-a ținut însă cu noi. Barajul a fost o experiență plăcută, deși n-am reușit promovarea – dar cred că ne întărește pe viitor. Putem să învățăm din greşelile făcute în acest meci de baraj”, a spus Adrian Neagu, cel care este preşedinte, antrenor şi jucător la ACS Slatina Timiş.


Pentru formaţia cărăşeană, sezonul 2022-2023 rămâne totuşi unul excelent, titlul de campioană judeţeană fiind primul din istoria clubului.

Cele mai citite

Related Articles